Wednesday, May 30, 2012

[Trip to Kuala Berang]

Untuk siapa-siapa yang tak tahu..Kuala Berang adalah di Terengganu..Terletaknya Empangan Kenyir hasil daripada Tasik buatan manusia a.k.a Tasik Kenyir..

So, aku pernah la sampai kuala berang ni..bermalam di rumah kawan aku selama 3 hari 2 malam.. di suatu petang, beliau telah membawa ak ronda-ronda naik motor..rupa-rupanya, rumah dia dekat sangat dengan empangan tu..dia bawa la aku ke sana..dari jauh nampak dah tesergam tinggi "deng" tu..dan bunyi air mengalir dengan deras..bunyi air terjun..yang air terjun tu air bukit..penduduk kampung membuat tadahan dan sistem perpaipan ke rumah masing-masing..nahh..dorg pun dapat air free live dari bukit..tau-tau la air bukit macam mana..sejuk woo..so, sepanjang duduk rumah dia tu, 5 kali sehari mandi..sungguh menyegarkan!

Tapi sayang..tak boleh masuk..kawan aku tu cakap, kalau dulu-dulu boleh naik atas empangan tu, sekarang tak boleh..mungkin ada issue security kot..so, kita boleh nampak 2 side..1 takungan tasik, 1 lagi macam sungai..yang best nya, belah sungai tu, air dia hijau...padahal aku pernah tengok 1 side je..so,tak tau belah tasik tu kaler ape..obviously, mestilah hijau kan..

Ini antara paparan gambar yang berjaya di snap..gambar ni diambil dari atas sebuah jambatan..


Nampak tak bulatan merah yang aku bulatkan tu? tula antara air-air yang dilepaskan dari empangan yang aku cakap tadi kaler hijau tu..kalau stright lagi dari jambatan ni, kita akan jumpa TNB..TNB ni la yang handle empangan ni..


Nampak tu?Tula pagar nak masuk ke empangan dan loji jana kuasa TNB..huhu..nampak tak bulatan merah tu?tu aku bulat jalan membukit yang menuju ke "deng" tu..sayang-sayang..tak de gamba "deng"..hurmmm..ok,belah kanan jambatan ni ada air terjun..macam gamba di bawah ini..


So, tak nampak sangat la kan..huhu..

Thats all trip for today..daaaa...

*aku datang tanpa dirancang..ayah kawan aku kata, kalau tak,boleh bermalam atas bot kat tasik..mesti lagi best..maybe another trip la kot..huhu


Tuesday, May 29, 2012

[Another loves story]

Huhu..ada rakan-rakan dah berbunyi, "Kaem,awak boleh diberikan anugerah sebab tak penah miss majlis kahwin kawan-kawan!!"..
Salah tu..Aku missed banyak dah wedding orang..lebih-lebih rakan sekolah..

Aku list kan eh "The missed going wedding" hahaha..yang aku ingat la..ada juga yang ter "missed" ni..hurmmmm..

  • Mastura Mahidin, Aishah Deris, Afidah Rashid, Adila Mansor (kawan-kawan sekolah rendah dan sekampung..now, sesetengahnya dah ada anak dah pun..)
  • Nadia Rahman, Aizat Hanapi, Wani mey (kawan-kawan sekolah menengah)
Alaaa...rasanya banyak lagi..tapi aku lupa la..Kawan-kawan diploma tak banyak lagi mendirikan rumah tangga..yang dah pun 2-3 orang pun aku tak pegi..contoh nya Norin Hamid, Hidayah Awang and Suriani Rani.. senior-senior lagi la..memang tak pergi la..dorang memang invite kat fb, tapi kengkangan masa la yang jadi tak boleh pergi tu..hurmmm..

so, pada hemat aku la, 2012 ni la yang aku cuba pergi mana-mana kenduri yang aku boleh pergi..yelaa..dah tak belajar dan masa agak fleksibel sedikit..

Tiba-tiba tahun ni rakan-rakan degree yang banyak melangsungkan perkahwinan..so, dorg la dapat lebih sedikit advantage untuk aku pergi kenduri dorg..hahahah..

Aku suka la pergi kenduri..boleh makan-makan..jumpa-jumpa kengkawan dan tengok kawan kita hensem dan cantik di hari bahagia..walaupun aku bukan AJK kenduri, tok kadi pun..hahah..saja-saja nak memeriahkan majlis orang..majlis sendiri lambat lagi..dan tak tau bila..hahahhaha..tapi jadi AJK hadiah pun jadi la..

ok..ni antara gambar kenduri yang aku pergi baru-baru ni..

Ain dan Korie
25 Mei 2012 Marang 


Ina dan Yuzairi
26 Mei 2012 Kerteh


 yaaaaa....2 2 kelabu!!

The end..

*p/s:esok ada interview..dan dan malam ni update blog..




Sunday, May 20, 2012

[It is a miracle]

wauuuu..blogger with new stunning looks!haha
memang tekejut la mula-mula aku loged in tadi...
tengok-tengok layout baru pulak blogger perkenalkan..
rasa masak jugak la td sebab nak cari button new post pun puas..
hahahha.
by the way..ok la..tak la orang boring je kan nak update blog..
and mesti blogger akan bagi macam-macam features lain nanti..

okeh..die punya template kat new post ni berbeza sket..and macam banyak guna javascript (JS) je..
sebab yang sebelum ni lebih kepada button biasa and functions je..huhu

apa pun..congrates blogger!!and keep it up!!

pandai kau jaga client kau kan..hahahah..

 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon