Wednesday, November 7, 2012

[Welcome nuffnang]

Aku tak tau macam mana nak handle benda ni..yang penting, sekarang tak sempat nak explore..sebab aku nak buat assignment

Sunday, November 4, 2012

[Argghhh.. 24]

Wishlist:
Nak gembirakan bapak aku..
Nak bayar duit-duit yang aku pinjam dari Liza..
Nak tukar atap rumah..
Nak menjadi adik,akak,anak,jiran,pelajar yang solehah..
Nak semua gadget,harta yang Muna ada...
Nak semua sifat mahmudah yang Syairah miliki...
Nak semua kerajinan Farihah dalam membuat kerja..

NAK JADI MATANG!

*hahahah..Amiiinnn
*Ada dapat kek ari tu..TQ Farihah..


[My Master.. My Brain..]

My Master.. My Brain is damaging!!
hahhahaha..
Aku dah aware sangat yang dunia sarjana ni perlu sangat rajin dari segala aspek..
Aspek membaca, menulis, berfikir, membuat kerja dll perlulah di tahap maksima..
Yaaaaaaa... Aku officially masih di tangkuk lama..
M aku besar sangat..
Bersize A4..
hahhahaha..

Aku masih lagi macam ala-ala budak 5 tahun..
Yang payah nak membendung nafsu dan keinginan!
Kelas 2 hari seminggu 5 hari masa untuk membuat kerja pun aku rasa tak cukup..
yela..1 hari sebelum kelas baru nak buat semua..

Untuk kes sekarang..
Aku ada 1 assignment sebulan punya tempoh yang perlu di submit 6 hari lagi yang tidak disentuh langsung.. Ia memerlukan aku membaca 20 paper/journal yang berkait dengan topic aku..
Then, 1 assignment tempoh 2 minggu yang kena submit 4 hari lagi..
Ada test, homework ++..

Sekarang baru aku terfikir.."Where all the times goes?"
Yaaaaaaaa...time-time camni la baru aku terfikir nak insaf..
Padahal semua ni happen masa aku diploma lagi..
Penyesalannya SAMA!
Perubahannya yang TAK SAMA!

Budak kelas 9 orang.. 
paling tua seumur 27 dan semuda 23 tahun..
Kami sangat-sangat berbeda..
Mereka sangat punctual, buat kerja awal, very informatic dan memang Masterly la gayanya..
Nampak la kesungguhan mereka nak score 4 flat semester ni!

 Ini KAMI!


*Ya Allah..Bantulah aku untuk berubah! Aku tahu, aku yang kena berubah, tak boleh tunggu-tunggu dah!

[Hahahah..Sejenak]

Di malam yang hening.. 
Bunyi cengkerik bersahutan.. 
Deruan enjin motosikal jenis Honda EX5 di jalanan.. 
Di hadapan TV.. 
Berlangsungnya channel 106 Astro Oasis.. 
Rancangan Penawar Syifa'.. 
Belakang aku seorang bapa sedang menyalin doa.. 
Tepi sebelah kanan aku sebuah gelas A&W berisi penuh air teh o.. 
Disamping berkumandang bunyi mesin basuh yang sedang membilas pakaian.. 
Di sebelah kiri aku sebuah tilam bersize queen dibaringi oleh seorang adik bongsu 
dan ditangannya sebuah smartphone berbunyi-bunyi notification Whatapps nye..

Beginilah suasana keadaan sekeliling ketika aku menaip warkah ini..

Semasa di TV berlangsungnya iklan MILO, aku terfikir..
"Boleh tiba-tiba aku menulis blog time-time begini.."

Setelah Iklan Astro First "Aku terima nikahnya" habis, aku pun terfikir lagi..
"Yaaa... apa salahnya.."

*Nampak sangat sengalnya..k..daaaaaaa...
 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon