Sunday, December 15, 2013

[Sopan..humble..Adorable..]

semakin aku mendewasa ini semakin aku mengerti erti hidup..semakin aku mengenali manusia-manusia di sekeliling..

Apa yang aku nak cerita kat sini ialah tentang seorang rakan..

bukan nak mengumpat dia,tapi nak kongsi kan apa sikap nya yang aku kagumi..hihihi

secara berterus terangnya, aku baru tak sampai dua tahun mengenali beliau...

*bersambung..budak2 kacau feeling

Saturday, December 7, 2013

[Hari yang panjang]

Hari ini hari yang panjang..bermula seawal pagi dari gombak pulang ke shah alam..

Aku ke gombak selama dua hari dari khamis malam sampai sabtu pagi..

sepatutnya aku berjimba dengan xbox dan membuat projek aku..

tapi apakan daya..

takdir Allah menentukan segalanya..aku telah demam di waktu itu..hampa segala perancangan dan hanya diganti dengan rehat dan tidur..

waktu-waktu beginilah hanya rakan-rakan yang boleh membantu..

mereka cari dan sediakan makan..urut kaki dengan minyak TYT kerana lenguh-lenguh dan sebagainya..

sehinggalah pagi tadi aku seperti sudah segar..

lantas di pagi yang hening, (takla pagi sangat,dalam pukul 10a.m...hehe)aku pun menyalakan laptop untuk membuat saki baki projek supaya boleh ditunjuk kepada superviser pada pukul 2.30ptg..

hehehe..sejurus jumpanya, dia tanya progress aku dan aku pun berlalu..oleh kerana belum pukul 4 lagi, aku tidak boleh pulang lagi..sebab sudah berjanji dengan rakan sekelas untuk buat rakaman suara dengan dia..

jadi..aku pun lepak lounge..

apa yang aku nak cerita sekarang ni ialah situasi aku di lounge..aku duduk di PC3 memandangkan tiada orang di sini..aku bukak fb tengok perkembangan banjir(hahaha..patutnya bukak portal surat khabar)..pastu aku bukak emel dan download format report..aku baru bukak dan baca sikit-sikit, perutku dah mula memulas..hahahahah..tu je nak citer..hahahha

*oleh kerana takda orang dikenali di sini, aku pun pergi tandas dengan barang-barang aku dan melakukan aksi sambil mendukung beg dibelakang..heheh(takut nak gantung..sebab ada laptop..takut tempat pengantung tu tak tahan..terburai pulak laptop nanti..)


Thursday, December 5, 2013

[Mana pengikat rambut?]

Situasinya bermula dipagi nan hening..di mana aku baru sudah mandi dan membasahkan rambut..

untuk memakai tudung keluar rumah, aku pun tak mengikat rambut sebab rambut basah..

aku dah nampak pengikat rambut aku kat tepi bantal sebelum aku keluar..

dan balik dari jumpa supevisa (superviser) tadi, aku pun terus landing atas tilam sambil membuka tudung dan mencapai handphone(s) sebab aku tertinggal tadi dan tengok-tengok la kot-kot ada apa-apa panggilan dan so on. sejurus itu, aku berpusing-pusing tonggang terbalik di atas tilam dan terjadi la rambut serabai..

lantas aku baru teringat pengikat rambut dan di cari-cari secara sambil lewa, tak dijumpai..perkara pertama aku nak buat ialah nak update blog,fb,twitter tentang "mana pengikat rambut aku?"..

hahahahahaha..

takda solution pun kalau aku update cam tu..sebab selepas aku selak tilam sesaat kemudian, aku dah jumpa ikat rambut aku..hahahahahaha

*membuang tenaga kalau nak update status tanya macam tu..satu hal plak kena bukak beg..keluarkan laptop,cucuk plug, on laptop dan cucuk external keyboard..tunggu connect internet, bukak chrome, taip url dan click new post..and satu hal lagi..terpaksa menaip mcm sekarang ni dan jawapan dari orang belum tentu lagi aku akan dapat sebab aku tak tekan publish lagi..hahahahaha..dan nak tunggu orang baca, aku memang tak dapat-dapat lagi la jawapan..dan..itu baru jawapan, belum tentu ikat rambut aku tu akan ditemui jika aku guna jawapan itu..hahahahaha..itu pun kalau ada yang nak respon la..hahahaha

*moralnya, usaha sendiri di kala ini lebih membantu secara total dan external solution tu cuma sebagai motivasi untuk diri kita supaya berusaha dengan lebih gigih lagi untuk mencapai GOAL kita..hehe..*poyo*

*ok,nak bkk fb dan twiter plak..pastu nak snap pic ikat rambut,nak up kat instagram..hahahaha *gila sosial network betul*
 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon