Wednesday, August 27, 2014

[Ujian Berat]

selamat pagi dan salam 1 Malaysia..kikikiki

aku start kereta tunggu panas nak pi kerja..
lepas beberapa ketika diri ini rasa sangat-sangat terdesak untuk ke toilet..
malas nak patah balik masuk rumah dan buka kunci bagai dan nanti nak kunci balik..
memikirkan kalau ke depan lagi akan melalui jem di jambatan runtuh itu akan melengahkan lagi benda alah yang sudah di hujung tanduk itu..
lantas aku hanya cuba terus bertahan dan melalui jua jem berkenaan..
macam-macam doa dah keluar..
"10 minit sahaja..pleasee..please..."
Istighfar bagai..
"beratnya dugaan ini Ya Allah..ringankan lah"

mood masa tu memang muhasabah diri sepenuhnya la..
panggilan hangit ulangan pun aku dengar ala-ala je..
jalan stright memang memecut 100++km/j..
rasa bersalah ikut lorong kanan sepanjang masa..tapi tak da orang cucuk-cucuk pun..
memang laju..hehehe..pastu rasa bersalah je sebab melintas BMW, Honda Accord (PERDANA).. yela..aku kancil EX850 je..heheheh

sampai je ofis, letak beg bagai menuju ke toilet..hahahah

cabaran semakin getir..ada orang di dalam jamban yang tunggal itu..dan ada seorang menunggu..
sambung lagi la aku berdoa agar depa kencing jah..hehehehe

Itula..kalau Allah nak uji, dengan tahan berak pun boleh..cukup membuatkan orang hilang pertimbangan, muka lawo jadi berkerut, lipas kudung pun boleh kalah..hehehe

Nikmat yang tak terhingga ialah dapat berak..Ya Allah..bersyukur gila..Alhamdulillahhhhhhh

*muhasabah diri di pagi hari..hehehe

Wednesday, August 20, 2014

[Sebelum aku lupa]

Kengkadang banyak benda aku nak tulis..tapi akhirnya aku terlupa..kikiki

so..sebelum terlupa ni aku nak tulis dulu..hihihi

Di petang nan hangat ini tetiba aku terfikir, ada tak orang kedengki kat kita, pastu dia tulis no fon kite kat toilet awam yang berlainan jantina..contoh kita ni perempuan, depa ada no kita, pastu depa gi tulis kat pintu toilet lelaki.. "gadis gersang - 014XXXXXXX "..
 hahahhahaha

sekian sahaja..itu la curiousity aku di petang ini.. hehehe
*kalau ada orang buat gitu, agak-agak memang ada orang call tak?itu sebenarnyaaa yang gersang..haha



Friday, August 15, 2014

[Sukanya sukanya]

bluaaarrggghhh..
geli daku membayangkan aku sebut tajuk itu dalam gedik-gedik style..kikiki..

ok..apa yang aku suka sangat ni ialah new template tuk blog ini...
wahhh..rasa lawa (blog..bukan aku..hahahha)

aku cari kat sini.

harap korang pun suka...sekian..




[Groupon]

hahahah..untuk pengetahuan semua..
aku baru tau cara penggunaan Groupon..

yeee..aku tau..aku out dated..terima kasih kepada teman yang memperkenalkannya...dia la cakap ada offer gi morib 4H3M sekali dengan team park dan makan dengan harga 100++..heheh..so aku pun tanya la salasilah groupon..dia pun berlembut hati menceritakannya..

rupa-rupanya benda alah ni satu one stop yang mengiklankan apa-apa offer yang menarik..kengkadang ada less ada la apa-apa so kita boleh beli..

termasuklah tempat makan, travel, ticket dan macam-macam..

dulu banyangan aku tentang groupon ni ialah, seseorang membeli belah mana-mana dapat kupon..dan dorang boleh reedem kat groupon..groupon tu pun buat offer macam-macam belian dengan cara kupon...kah kah kah..

tu la pandangan aku..

so, yang menjadikan isu sekarang ini ialah, benda alah tu kena signup by emel..then hari-hari dapat email depa promosi barang..dan adakala kita gi web memana yang ada imej, imej tu akan ditindan dengan groupon punya iklan..hahaha..itu ok lagi, masalah iklan tu pulak, iklan barang yang kita pernah tengok..yang rasa teringin nak beli..pastu berkali-kali dia duk tayang..

hahahah..nampak sangat depa ni ada trace apa yang kita search and view...kalau kita duduk ushar barang-barang private ke memang kantoi la..
hahah..buatnya orang lain duduk guna laptop kita..hahhaha

Thursday, August 14, 2014

[Selamat hari raya]

hahaha..
selepas aku publish 3 post tadi, aku pergi tandas..on the way balik ke laptop baru teringat yang tak wish hari raya pun kat sini..main terjah je blog yang dah bersawang..padahal idea datang mencurah-curah tadi..hahahah

oleh itu.. saya dengan ini mngucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin..hahahhaha

*18 syawal 1435H bersamaan 14 Ogos 2014..adoi..sempat tak nak puasa 6 ni.hhahaha

[Gang Kapak]

hehehe..

entry ini tribute untuk gang kapak..sebab rasa cam tak pernah post apa-apa pasal korang..
hehehe..

intro:
ditubuhkan pada... ahh..lupa..yang pasti zaman aku diploma hingusan..sekitar tahun 2006-2009 hasil dari pengaruh cerita kung fu hustle..hahahah..main sebut-sebut je..tak tau siapa yang bersetuju dan tak..tapi ahli semua terima je..hahah

ahli asal:
 K (president), o, a, m, n, n, s, a, s dan f. 

ahli aktif:
K, o, a, m, n dan s.

hahahaha

ok..tu mukadimmah..sebenarnya nak cerita pencapaian group kami..
kami ada satu group wasap kapak myvi (sebab semua ahli berkereta myvi kecuali presiden..hahaha), 
kat fb ada group trip ke penang dan group kerja kawin S.

then..S telah berkahwin, baru-baru ini beliau telah melahirkan junior kapak..hahaha

so..ada lagi 2 berita gembira yang bakal kami sajikan..iaitu 2 lagi ahli yang akan upgrade keahlian kepada married..hahahah

*nice to meet all of you..keep calm and friend always!

[28 Tahun]

okayyy..buat peminat-peminat(perasannnn) yang tanya:

"ko ni tak fikir nak kahwin lagi ke?"
"bila nak kawen?"

hehehe..
itu la aku estimate nak kawen umur 28..
hehehe

sekarang baru 26..baru nak menikmati dan mengenali dunia..
nanti dah kawen pun boleh..tapi caranya berbezaaa..hehehe

kalau ditanya kenapa 28, sebab majoriti orang kat rumah aku kahwin umur minimum 28..
lelaki pun..hehehe

so..kalau umur 25 mintak nak kawen tu rasa malu dan gatal sangat..hahaha

disamping tiada calon lagi..crush tu ada..tapi setakat crush jela..hahaha

hehehe..apa-apa pun..kita hanya mampu merancang, segala nya Allah jua yang tentukan..kalau awal, awal lah..hehe..kita hanya doa jela minta yang terbaik..hehehe

*aku takda pun rasa menggelepor nak kawen bila tengok orang kawen..mungkin environment aku dibesarkan tak mengajar aku begitu..hehe..rasa biasa-biasa aje..hehe

[Rasa tidak enak]

pergghhhh wehhhh..
musim orang kahwin ni weh..
bukak fb tersenyum girang je bila ada nampak notification..
contentnya..
jeng jeng jeng...
orang duk komen event kahwin orang..
hahahahaha
spoil terus mood..
setiap kali tuuuu rasa..kadang-kadang sebelum tekan dah fikir dah..
"ni event kawen punye komen ni..eh..klu bukan cmne..bukak jela.."
skali touch, memang sohih dah la..event kahwin orang punya komen..hahahha
aku rasa orang yang komen tu sangat tidak cool duk cakap tahniah bagai..
hellooo..depa tak kawen lagi la weh..
kalau yang mana komen pasal tak boleh pergi..nak kad..terkejut member nak kawen tu aku boleh terimaaa..hehehe
yaaa..aku tau aku kena off notification untuk event tu, kengkadang terlupa..dan tetiba nak tekan off tu internet down pulak..sejurus tu setimbun orang duk mengomen..
hahahah

*sedikit perasaan yang tak senang..bukannya tak suka member kawen ok!!hehe
 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon