Saturday, October 24, 2015

[Mini Reunion Batch 88]

hoho..
ingat tak?
alaaaa..
pasal reunion sekolah menengah yang aku pernah cerita suatu ketika dahulu..

so,
atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan,
ramai yang tak boleh pergi..

so,
apa guna sewa dewan sekolah dan buat kat sekolah kan?

oleh hal demikian, 
group AMT pun bersependapat untuk gantikan "Reunion" tu kepada "Mini Reunion"..

so,
nama dah mini..
so,
segalanya minimal.

aktiviti mininya:
perlawanan bowling sahaja..1 game..RM8.50 sebab bawak stokin..memang kaw kaw jimat dan minimalis..

kehadiran mininya:
11orang

makan mininya:
pergi kedai makan, makan kat situ sesama..hahha..yang penting patin tempoyak!harga boleh runding pulak, memang mendapat la..aku bahan 3 ketul patin, air oren, ayam berempah, tembikai.. 
makan cuma RM12. hehehe

tarikh sama..hari ni..

tapi..
apa yang berjayanya ialah:

kitorang sempat tempah baju dalam masa 2 minggu..
yang tak dapat pergi pun dorang tetap order baju..
hehehe..

yang datang ni aku rasa berkualiti..
sebab,

terdiri dari lelaki dan perempuan,
terdiri dari yang memang sekolah dari form 1-5,
terdiri dari yang sekolah hanya form 1-3..dah pindah sekolah pun still rasa ahli sekolah kami..
terdiri dari yang masuk sekolah form 4-5..walau sekejap je sekolah dengan kitorang, tapi depa tetap rasa depa ahli sekolah kami,
terdiri dari golongan yang bawak suami/isteri/anak-anak,
terdiri dari golongan bujang lelaki dan bujang perempuan,
terdiri dari golongan yang tinggal anak sekejap,
terdiri dari pelbagai tempat asal iaitu ada wakil j14, j12, j11, bp, uitm sebab sekolah aku terbuka untuk budak-budak dari kawasan ini,
terdiri dari golongan yang kerja luar pada Jengka sanggup turun nak join,
terdiri dari memang yang duduk kat Jengka..

so,
tu yang aku cakap yang hadir ni walau sedikit, tapi variasinya berkualiti..

masing-masing lama tak jumpa,
tapi boleh dikatakan elok jela memasing bergaul..
hehehe..

Alhamdulillah..
silaturahim masih terjalin antara kami..

Nahhh..
Buat tatapan hampa..



*happy, enjoy sangat hari ni..semua sempoi! next, mungkin family day..buat yang betul-betul nak join..

Tuesday, October 20, 2015

[Tiada Tajuk]

Lautan luas banjaran gunung
Rezeki nan melimpah
Bawah langit Nya kami bernaung
Rasa kasih tercurah

Tanah airku bumi bertuah
Tiada bandingannya
Tet tet tet tet lupa
Tet tet tet tet

Dengan sepenuh keazaman
Semangat mu nan waja
Kerana mu rela berkorban
Engkaulah pertiwi yang tercinta

Kesatria
Kesatria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah
Tinggal sanak saudara
Menunjukkan kesetiaan kita pada bumi Malaysia

Hahahahah
Tetiba teringat lagu ni!
Thorbaik..dua sem nyanyi..
Sem satu setiap isnin..
Sem dua setiap rabu..
Mendapat la ko liriknya..
Bersepah..
Tet tet untuk part yang lupa tu..
Hehehe..

Movie badul prebek lapuk ke ape tajuknya..intronya lagu ni la..cuma part kesatria tu perkataan lain..
Hahahaha..
Kalau ada tayangan movie tu,aku la paling excited nak nyanyi nya..

*throwback zaman diploma..zaman mula belajar masuk u..zaman mula duduk asrama tinggalkan rumah..walau rumah dekat..zaman innocent..zaman yang paling best berlaku dalam hidup aku..hehehe..kenangan!

Sunday, October 4, 2015

[Untuk menjadi Kamaliah - part 1]

Hahahaha..
Poyo gila tajuk..
Macam la public figure atau orang geneva yang perlu manual buat orang lain buat rujukan, inspirasi dan motivasi!
Hahahaha

Aku cuma nak state kan beberapa perkara yang menjadikan diri aku ni begini ketika ini..
Buat muhasabah diri..
Hehe..

Selepas beberapa minit analisis yang aku lakukan tadi, aku boleh bahagikan diri aku macam ni:
50% pot pet pot pet
5% tindakan dengan berfikir
25% tindakan luar berfikir
20% malas, kuat berangan

Aku ni ada la tabiat yang aku rasa diri aku je buat..orang lain aku tak tahu. Tabiat-tabiatnya:

1)sangat tidak boleh buat kerja depan orang..aku rather orang nampak aku tido je, rilek tak buat ape-ape..tapi bila orang cakap aku takda kerja aku marah pulak..hahahaha.. Aku tak perasan pun perkara ni,tapi sejak dua menjak ni ada perkara yang aku nampak aku ni majoriti ke arah ini..hahahaha
Contoh:
Situasi 1:
Aku balik rumah awal,2 orang housemate aku tak balik lagi time tu, aku sorang.. Mari mana kerajinan aku tak tahu la..tiba-tiba aku lipat kain baju yang menggunung yang aku sumbat dalam almari je selama ini..siapppp..hahaha.. Then ada sebakul lagi baru angkat,aku tak lipat..sebab member aku dah balik..hahaha.. Bila sorang tu tegur,"kaem,kemas bilik ke?".. Aku pun terus tak ngaku..walau masa tu aku pegang penyapu.."lantai berpasir..nak sapu ni je"..hahaha..jawab aku..padahal takda masalah pun kalau aku cakap ye..dan aku sambung lagi melipat baju..tapi tak tahu hilang mana semangat nak lipat baju tu..haha.. Tu yang aku cakap aku ni banyak tindakan tanpa berfikir tu..
Situasi 2:
Aku jemur kain tadi senyap-senyap kat belakang, dah nak siap..tiba-tiba kawan aku datang dapur nampak aku jemur kain..hahaha..terus aku macam tersentak..pastu dalam hati aku cakap "nasib dah siap..kalau tak ni mesti aku tinggal"..tah benda-benda..
Situasi 3:
Baru ni aku dapat tugasan..aku kena tolong satu team development tu..dan aku dapat dah module ape aku kena buat..so ada la tempoh masa nya..bayangkanlah, kat ofis, aku tak boleh pun nak tumpu nak buat benda tu..aku banyak gi kat laptop orang tolong apa yang patut je kat coding dorang..yang part aku tu aku sentuh sikit-sikit je..yela,kena study la sebelum boleh buat..sampai la suatu minggu tu, last date isnin, jumaat tu aku tak siap apa pun..aku copy la apa yang patut nak buat kat local je nak buat kat rumah..then hari sabtu aku tak buat apa-apa aku tido je..ahad aku bangun kul 10 lebih kurang pastu aku cuba nak buat..tak jadi..aku cuma tenung renung je laptop, end up nya tengok movie yang aku dah tengok berkali-kali..sampailah malam tu, which is memang takda masa lain dah..aku start buat pukul 11pm..sampai ke subuh tu aku buat..dan hasilnya..siaapppp.. Hahaha.. Tapi hari isnin tula..macam gila je otak..sebab aku tak tido dari pukul 10am ahad tu..hahaha..yang kes ni pulak,aku rasa aku takkan boleh buat suatu benda sampai betul-betul dateline..ni la benda parah yang aku alami sejak dulu..kalau sempat,cantik la..alhamdulillah..tak sempat?mampusss!hasil nanti ala kadar je,asal ada..hurmmm
Situasi 4:
Hahaha..situasi ni baru je belaku..aku menaip blog ni kat ruang tamu sebab ada kipas..kipas aku tak baiki lagi..tengah panjang menaip kawan aku lalu, dia pun tegur "uihhhh..panjangnya..bila nak publish tu?"...terus aku menulis situasi ini dan nak menghabiskan penceritaan..hahahahahaha

*nanti aku sambung perangai-perangai aku yang lain tu..hehehehe..sebab tu ni namanya part 1..nak ada part lain jugak..hahahaha

[Dah tua woiii]

Wehhuuuuu..
Dah masuk bulan 10 weh..
Dengan itu memang aku sedar la usia akan meningkat tak berapa hari lagi..
Hurmmmm

So..tahun ni officially aku 27 tahun..
Aku takda rasa la tua sangat..sebab pangkal tu masih dua..hehehehe

Walau dah dihujung dua..hehehe

Sebenarnya bila kawan-kawan sebaya ramai yang dah kawin, aku cuma merasakan tahap umur ini dah layak nak kawin..
Sikit pun tak rasa tua..malah nak rasa matang?lagi la jauh dari benak otak aku..

Hahahaha..

Tapi..lately, ada ex student aku 2-3 orang nak kawin and ada yang dah kawin..

Wauuuuu..
Baru aku merasa tua!!

Hehe..kalau junior belajar yang dah kawin aku tak heran pun sebab kami dlm proses belajar yang sama..ini yang dua tahap berbeza aku pengajar dan dorang pelajar..

Dulu-dulu depa yang duk sebuk tanya, "miss bila lagi miss?".. Keadaan tanya pun dorang dalam kategori serabai tak reti melawo lagi dan hingus kat hidung pun baru nak kering..
Hahahahhaha

Bagaimana masa terbang?
(How time flies)
Tuanya akuuuu..

Tak sedar pun kan masa berlalu..hehehe..

*umo tak menggambarkan apa-apa ye..enjoy your life as your own ways..aku tak stress pasal kawin pun ok!nota kaki buat pembaca yang mungkin anggap aku stress tak kawin lagi!hahaha
 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon