Tuesday, January 19, 2016

[Krabi]

hoho..
busy wehhhh le ni..
baru sat ada peluang buka blogger.

patutnya dah balik rumah,
tapi team ajak pi tengok movie..
movie apa?

DILWALE la..
apa lagi..
hahahhahahha..

kan tengah demam dilwale sekarang kat Malaysia..
Aku ni bukan le hantu Hindustan..
citer hindustan pun boleh kira berapa je aku pernah tengok..

antaranya Duplicate, Phir pil dilhe Hindustani..
hahahhaha
ni je yang habis tengok..
yang lain, montaj mula je dah tertido..
kikikkiki..

So,
sementara menunggu budak-budak ni,
ayuhlah kita memblog kejap..

bulan 10 2015 aku gi krabi..

Sekian..

*hahahahahha..mesti angin kan korang..aku tulis tu je..save draft lama, hari 19/1 baru post..kikikiki

Saturday, January 16, 2016

[Guru oh guru]

Guru..
Hadirmu membawa erti..
Bagai lilin membakar diri..
:
:
:
Tetiba..hahahaha
Bukan nak bersajak..
Tapi topik aku hari berkisar pada guru..
Narrow kan lagi,
Guru yang ingin bertukar sekolah..
Narrow lagi,
Guru kena isi sistem tukar..
So..
Kat media sosial nampak dah orang duk share nak tukar tu dah dibuka sekarang..
Pastu tak lama tu tgk kat group whatsapp family akak aku pun post iklan tu..
Ni ha...

Ok..
Dek kerana naluri mengeshare aku kuat..
Naluri copy paste pun membuak-buak..
Lantas aku select ape yang akak aku tu pos,
Pastu nak tekan butang forward tu,
Pastu aku pun terfikir..
Nak forward kat sape?
Group mana?
Ade pulak kawan-kawan aku cikgu?
Ade..tapi sorang dua..
Baru terfikir masa tu..
Yang benda nak share tu mesti ada kait dengan kita..
Mesti ada la sipi sipi dengan apa yang kita belajar atau lalui..
So bidang aku computer science..
Ape yang aku lalui hal agama,pompuan,makanan,kerja,kesihatan..dll..
Tapi pos ni specific sangat..dan macam rasa takda kena mengena

Tapi..
Boleh je aku pos kat mana mana..
Tak salah pun..
Tak jadi masalah pun walau lain bidang..
Konon aku pos kat group belajar aku,
entah entah dia ada abang akak adik pak sedara mak bapak jiran kawan sepupu bf gf fan page yang guru,
So,
Benda ni sampai la ke dorang..

*Hehehehe..Kuasa viral..hehehehehe..memblogkan benda ni pun ibarat mengshare jugak kat semua..hehehehe




 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon