Friday, April 6, 2012

[Try online]

okeh..citer nye begini..
ak tgk2 kawan2 ak rjin follow fb jual bju, akseseri, kasut, beg n mcm2 la..n dorg slalu beli on9..ade jela van pos laju smpai umh..n beberapa kali jgk la ak jd tukang sign...n start dr itu, timbul la perasaan nk membeli on9 jgk mcm dorg..sblm2 ni mmg bkn ak la nk mmbeli on9 ni..sbb klu ak xsentuh n xtgk dgn mata kepala ak sendiri,sah2 ak xkn beli..kdg2 yg dh ak pegang tu pn ak pyh nk beli..mmg bkn kaki shoping n just membeli ikut keperluan bkn kehendak...so, xtau la tbe2 ak kuat tekad utk mmbeli on9 plak aritu..hurmmm...ak just pk ni la 1st n last time ak mmbeli on9..hahahahah..
as a result, ak beli sebuah blause..ak suka tgk polkadot die n kelabuhan bju tu..so ak just grab, leave address n start wt pmbyran...
n ble dpt...ak temenung jauh...yaaa...i'm not S or M size..kaen die agk ok, cme jahitan kureng..
hahahahha..so..mmg tepat la..mmg last la ak beli on9..hahahhaha
*Ak pk, ak nk bwk blik bju tu kt umh kt kampung..by right, akak ak blh alter die supaya fit dgn ak n mmg x la ak nk berdiet bagai..hahahhah
*Ade bekenan kt 1 kardigan tu...tp better ak beli kt store je..hahahah

[DIM - Did It Myself]


ouh...tension2 tanda paper ari tu, tbe2 blh buang mase mncipta bnde alah ini...

hahahhaha..
kisah nye bermula beberapa mggu lps, dimana rumah sewaan ini ketandusan kain buruk untuk mengelap, mengangkat perkakasan panas dll..jd, sorg dr housemate membawa beberapa helai pakaian dr umh nye yg die xpakai dh utk wt kaen buruk le..lantas, kami memperlihatkan lah kaen itu...lalu didapati, 3 helai tshirt yg maseh bekeadaan baek cuma ade beberapa kesan kotoran akibat terkena bleach...rse syg utk menurun taraf bju bekenaan mnjadi kaen bruk..dgn tidak semena2, timbul la idea utk mncipta bnde di ats..hahahhahaha..

BAHAN-BAHAN:
sebilah jarum jahit (umh sewa,mne ade mesin jahit)
sekuntum benang biru (ini je yg ade)
sepapan gunting
seketul tali (amik dr sarung bantal peluk yg tdk digunakan)
secebis lengan bju (potong dr bju bekenaan)
dan beberapa helai kemahiran n kerajinan (sbb ak ni pemalasa n xtekun nk wt bnde2 gni secara khusyuk)..
*hahhahaha..nmpk x huruf 'K' tu??ak igt nk wt name ak pnuh kt situ..last2, bru gunting K je rjin ak trus ilang..memikirkan kne jahit byk plak nnt..hihi
*Tapi kawan ak lg hebat,die buat beg..hahahhaha

[Tik Tik Tik..Waktu berdetik]


adoi...ak terbeli jam...
trus xjd beli kasut...
(sbb xckup duit le..
n igt nk cri kasut kt ktn, byk sket pilihan...)
*ak akn pastikan,5 tahun ke hadapan, ak xbeli dh jam...hhahahahhah

Tuesday, April 3, 2012

[Pembetulan]


Berdasarkan 'post' sebelum ini: Rebound To Love, aku ada sedikit pembetulan..
Rupa-rupanya, 'KAEM' tu bukan nama hero cerita tu..Dia adalah 'HEROIN' dan sebuah nama 'PEREMPUAN'..
Maaf salah info. Nasib ada yang membetulkan dan terima kasih.
*Saje je x crop post tu, sbb nk tunjuk access denied by UiTM tu..nk tunjuk gne wifi UiTM update blog..hehe
 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon