Saturday, December 19, 2015

[BR1M 2016]

Hoho..
Semalam..
Bapak call..
Masa tu tengah meredah jam nak gi menara MITI sebab nak ambik dokumen punya pasal..

Then,kat trafic light aku call la dia balik..

Rupanya,dia kata ada surat br1m dia sampai..suruh update dia punya..

Hahaha..
Sebab sebelum-sebelum ni aku la yang tukang update..macam tahun lepas aku la yang masukkan no akaun..
Lagi pula memang pakai emel aku..
Hahahahahaha..

So, pagi ni,
aku pun kemas kini kan la br1m dia tu..
Asalnya aku dah lupa..
Tetiba baru teringat..
Terus aku update la..

Ok..
Bila gi kat page br1m tu,
Kluo la popup cakap dia tak support kalau guna peranti mobile..lebih kurang gitu la ayatnya..lupa dah aku..

Pastu,
Aku kan bukak pakai opera phone ni je..
so, form nya tak keluo la..
So,
Solution nya,
Pergilah kat setting browser..
Di situ boleh pilih view apa..

Macam opera,dia jatuh dalam kategori "user agent"..
So, default dia set "mobile"..
So aku tukar la "desktop"..
Dannn nahhhh..
Keluo la borang berkenaan..

Hehehe..
Aku syak la..ramai orang guna mobile device je sekarang ni..
Kena pak cik mak cik,tiba tak boleh bukak form tu,gagau dia cari laptop/desktop..
Hurmmmmmm..

Takpelah..anggap jela semua orang dah tau..heheheheh..

So..klik la dekat tab kemas kini permohonan..
Nanti dia suh masukkan no ic tanpa sengkang ye..terus masuk 12 digit..

So..tahun ni sistem dah upgrade..
Hahahaha..
Ada soalan keselamatan..
Dua kali dia tanya..
1st poskod didaftarkan dulu..
2nd emel yang didaftarkan dulu..

Hahahahaha..
Aku yang tolong bapak aku daftar..
Mestilah aku ingat..
Dannnn..patut la bapak aku terus call aku suruh update..
Mungkin dah sangkut kat emel ni..
hahahahahahaha

Ok..dah setel soklan tu,
Masuk la ke form yang nak dikemaskini tu..
Ok..form pun dah upgrade..
Macam lebih dynamic..

Hehehehe..tapi aku tengok last update bapak aku ni 16/12.dia ni dah update ke sebenarnya?tula kalau tengok kat entry yang lepas,aku call bapak aku nak tanya tu la.. Tapi tak angkat..mungkin dia gi masjid..memang tak bawak talipon..

So,takda nak edit apa pun,just tekan button kemas kini..pastu kluo popup setuju ke tak..check kotak tu dan submit..
Hehehe..
Then,kluo la option suh kita print..aku pun print la dalam pdf version..so,save jela pdf itu..
Itu sahaja..

*nasib tak hang..sebab tarikh nye 15/12-31/12/2015.. Nak last-last nanti baru hang kot..kikikiki..tak pun dia dah upgrade server..
Nah link https://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspx

[Apa Entah]

Aduhhhh...
Boleh pulak dah bukak blog lepas tu lupa nk citer pasal apa..
Hoho..
Astaghfirallah..
:
:
:
Wahhhh...
Lepas istighfar terus ingat...
:
:
Ok..
Nak citer tentang aku bangun pagi ni..
Apa ke jadah tengok ada misscall..
Dah la dari private number..
Lepas tu ringing 1second je..
Hahahahaha..

Adoi la..
Nampak sangat stalker ke apa..
Atau dia nak call tu,tetiba teringat, eh..ni dah 2.45am waktu Malaysia..
Atau,
Handphone aku yang auto reject kalau private number yang call..
Macam handphone kawan aku..sony ape ntah..dia tunjuk la dia set auto reject function tu ari tu..
Aku pun duk tengok la setting handphone aku..tak jumpa!!hahahaha..
Benda lain pulak aku jumpa..
Contoh setting mercury keyboard untuk dial no pad..

Hehehehe..
Bersangka baik..
Mungkin orang tu salah dail..dah terdail baru perasan no nye salah..
Tapi nasib le aku tak tersedar..buat nye aku terkejut dek panggilan 1 saat tu,mahu mengamuk di tengah pagi yang hening tu..dan lagi hangin sebab tak tahu sape nak call balik pun..hehehehehehe..

Nah call log:


*ni entry di pagi sabtu..pelik betul..kalau weekend je sedang ni dah bangun dan tak tido-tido balik..kalau hari kerja,kul 8 tu guling lagi malas nak bangun mandi(setelah subuh la)..hehehehe

Monday, December 7, 2015

[Simple dan Tepat Mengena]

hehehhe..
topik hari ni menyentuh benda yang simple tetapi tepat mengena kita semua..
kadang kita suka berfikir semua benda yang komplek dan panjang cerita..

padahal ada benda yang tak payah fikir pun,
tapi maksudnya sampai..

contoh..
kat FB..
pernah tak kalau korang scroll down,
pastu ada je orang share gambar..
gambar tu berupa ayat..
ayat yang common dan kita biasa guna..
tapi isu nya tepat mengena kita..
(rujuk gambar)
:
:
:
rajin orang yang membuatnya..
bahkan aku boleh puji yang dorang ni kreatif..
boleh berfikir bukan macam orang lain fikir..
hahahhhahahha..

*memang tak terfikir dan betul la pepatah kuman seberang laut nampak, gajah depan mata tak nampak..hehehehe


Sunday, December 6, 2015

[Kanak-Kanak Riang]

Bismillah..
Ok..
Tadi cerita sedih..
Sekarang bukan la cerita gembira sangat..
Cerita biasa-biasa je..

Ok..
Nak share ni..
Lama tak record lagu menggunakan talking tom..
So,masa cuti aidil adha hari tu,
Aku ada la buat rakaman suara sket..
Dah masukkan ke you tube channel aku dah..

Hehehehe..

Biasalah..
Buat lagu kanak-kanak je..
Tadi aku baru tengok berapa view dah aku dapat..

So,
Ada 3 lagu..
Then semuanya 400-600 lebih views dah..hehehehehehe

Nah link untuk rujukan

[Mati Tu Pasti]

Bismillah..
Wahhh..
Topik hari ni serius sket..
Ok..
Tak berapa selang hari, Malaysia dikejutkan dengan kematian/kemangkatan orang yang dikenali..

Pertama tamanya, pak yus aka yusry bin edoo aka raja lawak musim pertama aka yang takda bunyi sakit atau terlantar..
Seterusnya mariani aka akak saloma aka lama tak dengar kisah dia aka dia dah berusia..
Ketiganya, tunku abdul jalil aka anak sultan johor aka ramai orang kenal dek peribadinya yang merendah diri aka memang dia tak sihat..

Ok..
Ketiga-tiga mereka ni,
Pada aku,
Aku tak kenal pun mereka ni..
Tapi..
Bila mereka pergi..
Banyak cerita baik-baik tentang mereka disampaikan..
Benarlah..
Mati itu pasti..dan pengakhiran mereka ini sangat la baik..
Semoga kita semua mendapat pengakhiran yang baik juga.. Husnol khotimah..
Aminnnnn..

Mati tu sememangnya pasti..
Jika dilihat kes #tj, dia sakit gering..berlawan untuk still survive..dan dia dapat merasakan bila-bila masa dia akan pergi..
Keluarga nya turut begitu..
Hikmah yang boleh kita ikhtibar kan sangat banyak dalam kes #tj ni..
1)kita akan lebih menghargai hidup..setiap detik kita akan lalui sepenuh hati..akan menghargai setiap yang ada disekeliling..alhamdullilah..
2)sakit itu penghapus dosa..sayangnya Allah kepada kita..
3)menyatukan seluruh keluarga..eratnya ayah #tj mendakap anakanda nya..mesra..dan sungguh kasih..
4)jika itu tetapan Allah untuk kita,teruk bagaimana pun,jika tak sampai masa lagi,tak pergi jua..
Dan pelbagai lagi hikmah yang secara tersirat dan tersurat..

Pak yus pula..
Memang dia pergi secara mengejut..
Plus takda dengar dia sakit or masuk hospital..bahkan telatah ceria dan muka tak bersalah dia,bila dia pergi..memang tidak dijangka..hikmahnya,
1)kena sentiasa bersedia..kita tak tahu masa kita bila..(ya Allah..banyak lagi salah aku ni..tak besedia lagi ya Allah..)
2)buat baik,jaga amal ibadah,buat amal ikhlas,itu sahaja dapat membantu kita di sana..

Seterudnya mariani..
Seperti kita ketahui..
Dia sudah berusia..
Dan boleh dikatakan warga seusia dia dah ramai yang pergi..
Hikmahnya tetap ada..
1)usia yang Allah bagi tu satu bonus..dapat merasai tua,dapat beribadat dengan lebih lama..tapi salah sebenarnya..dari muda la kita patut beramal lebih..sebab masa tu badan kuat,sihat dan bila kita dah terbiasa beribadat,bila tua,dah memang jadi tabiat dan rutin..so,bila tua tinggal nak amal sahaja,bukan masa untuk baru belajar..tapi tak salah nak sentiasa belajar..
2)bila ramai yang seusia kita telah pergi,tu sebenarnya pertanda yang kita dah masuk fasa berjaga-jaga.bila-bila masa Allah akan memanggil..memang kena sedia!

*bismillah..peringatan untuk diri sendiri..ya Allah..kuatkan lah iman kami, utuhkanlah ketakwaan kami ya Allah.. Peliharalah seluruh hambamu yang Allah dengan limpah kurnia mu ya Allah..ar rahman ar rahim..allahummasolli a'la muhammad wa a'la ali muhammad..

Sunday, November 29, 2015

[Fasa 2]

Hoho..
Walaweeehhh...
Sekarang berada di fasa 2 kehidupan..
Cehhhh..
Macam mana nak determine pun aku tak tahu..
Cuma nya dalam hidup aku ni,aku masuk fasa baru la ni..
Belum fasa 2 lagi..
Tapi mahu melangkah ke fasa 2..
Serius.  
Tak sangka aku akan melaluinya..

Kadang-kadang 15 saat jugak aku termenung..
Betul ke ni?
Aku dah macam perempuan-perempuan lain plak..
Di mulut,di tangan, dan sekarang di blog asyik pasal kahwin..
Pendekkan cerita..persiapan kahwin..
Hari ni,
Estimated 152 hari lagi..
So dalam kepala ligat duk fikir goodies dan baju..hahahahaha..

Yang ni je aku rasa macam mencabar bangat..

Tapi tula..
Sebenarnya benda senang je,aku pun nak buat benda simple je,tapi apalah duk fikirkan sangat..

Patutnya di stage ni fikir persiapan diri..cukup dah ke ilmu di dada..rohani jasmani mental emosi..
hurmmmmmm..

Semoga Allah permudahkan..

*niat nak khatam quran lagi sebelum kahwin..baru juz 3..heheheheh..

Saturday, November 14, 2015

[Brago]

Hehehehe..
Bila aku post entry sebelum ni,
Terus mai isu broga ni..
Hahaha..

Tengok kat list,
Yaaa...aku tak cerita lagi pasal broga ni..

Tajuk tu memang aku sengaja eja brago..
Sebab masa kitorang nak memanjat bukit ni, 
Ada seorang ni, dia sebut "brago" dengan yakin dan tak rasa bersalah pun.. 
Hehehe.. Tu je..

Ok..
Masa tu cuti awal muharam..
Jatuh hari rabu..tengah-tengah minggu bekerja..
So..
Memang minggu tu tak balik kampung la..
Takkan nk cuti derek..
Cuti pun tak berapa nak ada dah..
Nak kena save untuk #triptokrabi28 pulak..
Hehehe..lepas ni cerita pasal krabi ok.. Hehe..

So,
Tiba-tiba hari isnin minggu tu geng-geng ofis sebut "jommm panjat broga rabu ni?"
Pastu belaka on!
Belaka ada kat pantai barat dan memang sepesen je belaka tak balik cuti kat kampung..
Yela..memandangkan kampung depa pun KL je..hahahahaha

So,
Memang tak berfikir panjang..
Aku pun on jugak la..
Sebab memang takda plan apa-apa pun..

Hehehe..
So,
Jadualnya bermula seawal pagi..
Pukul 3.30 dah keluar rumah menuju ke semenyih..yela..kononnya nak tengok matahari naikkkk..

kitaorang carpool..budak-budak ni ambik aku kat rumah..
Then, perjalanan tersangat la lancar sebab pagi-pagi buta, mana ada orang..jalan clear..

Dari putra perdana ke tapak parking tu mengambil masa 45minit..
Hehehe..

Masuk parking kat ladang kelapa sawit..sama macam blog-blog lain cerita..
Tak susah pun sebab ada orang guide nak parking mana..dan sudah tentulah berbayar..RM2..

Fasiliti di tapak parking memang ok la..
Sebab ada toilet bagai..bersih dan terang la..bayar RM1..sebab aku bayang jamban dinding kayu, pintu kena angkat untuk buka dan tutup,dalam ada lilin..atau kencing kat mana-mana..gali lubang dan tutup lubang..hahahaha..
Teruk betul bayangan aku..hehe..

Sesudah sampai, belaka gi toilet, pakai kasut, dan pack barang makan dan minum yang nak dibawa ke atas..almaklum la..on the way tu baru beli..takkan nk pegang plastik 7e tu naik atas..so better letak dalam beg galas senang digalas..

Apa yang aku bawak:
1)Air mineral botol kecik -2..
Satu nak buat ambik wuduk sembahyang subuh kat atas nanti..1 lagi untuk minum..
2) Kerepek bawang,sebab tak buka lagi dan ringan 
3)telekong dan pashmina(buat sejadah dan konon sejuk blh membaluti badan..sekali tak sejuk langsung..sebab badan sentiasa panas mendaki)
4)power bank.. Disamping boleh cas hp,ada torch light jugak
5)hp dan purse..nak tangkap gambar dan membeli belah..

Ok..
Dengan muatan sebegitu..
Aku rasa ok dah la..
Macam tak berat mana..

Sekali sekali..
Semasa pendakian..
Semuanya meleset..
Hoho..

Semua atas belakang tu semua aku rasa berat..
Pendakian condong 45 darjah..uwaaa..lagi terasa masa mendaki..
Plus power tu pineng 999 petak beso gitu..
Jadi nak memegang menyuluh jalan pun rasa beban..

Aku jalan sikit rehat..sian budak-budak lain yang fit tu tunggu kitaorang.."kitaorang" kat sini merujuk kepada aku dan fizah..
Hehehe..fizikal kami memang berbeza..tapi fitness kami sama..hahahaha..
Mungkin sebab aku dah tua..

Cabaran mendaki ni ialah:
1)Permukaan tanah yang kering tapi licin..salah nya sebab kasut berlari..tapak tak mencengkam..so..memang kena berhati-hati..kena pegang pokok,tali yang disediakan..nak turun lagi mencabar..sebab cerun dan licin..kita akan lagi laju..masa mendaki memang rasa sangat giveup sebab mengah sangat-sangat..memandangkan orang lain dah laju ke depan..tiba-tiba dapat whatsapp dorang dah sampai puncak pertama..perghhhh..rasa tak boleh nak giveup..
2)Disamping jalan dalam gelap,kau akan rasa jauh dan kau tak nampak hala kau..rasa semuanya lama..bayang kan,2 jam lebih masa aku ambil nk naik..nak turun 45minit je..masa sampai puncak pertama,solat subuh situ..dan dah boleh nampak sekeliling..so,jalan nak ke puncak 2 dan 3 tu rasa tak penat pun..sebab nampak mana kita nak tuju..
3)tangan kena kuat..ada satu part yang memang kena tarik badan dengan tali..sebab memang 90 darjah aku rasa..hahaha..balik-balik memang terasa lenguh lengan..

Tapi..bila sampai puncak..serius hilang segala penat lelah..time nak giveup tu,siap fikir tak payah tengok sunrise pun tak pe..hehe..

Jangan risau ye,time cuti,memang ramai orang mendaki..tak risau kena tinggal pun..sebab sentiasa ramai orang..dan siap jem lagi sebab tunggu giliran tali..hehehe..dan bukan kau je yang akan berhenti rehat..orang lain pun memang berhenti..hehehe..

*Gambar takda..dalam laptop..dah kena transfer..ni aku update pakai hp je...







[Kesibukan Kemelandaan]

Ya ampunnn..
Sibuk yang amat sekarang..
Kalau dulu pun sibuk jugak..
Tapi sempat mencelah nak menghupdate blog..

Weekend pun boleh tahan..macam-macam aktiviti..

Ni baru single mingle..kikikiki

Banyak isu nak update, tapi nak buka browser nak taip blogger.com pun tak sempat..
Sampai pasang niat jela, 
"ok nanti aku update pasal ni ni ni ni.."
"Best benda ni..ok jugak di blog kan.."

Tapi..
Hahahaha

Aku dah lupa apa yang "ni ni ni ni" tu dan benda apa yang aku nak blog kan..

Rasa banyak je benda yang tertunggak ni..
Sampaikan pembaca setia dah tanya bila nak update..

Hehehe..

So,
Entry ini hanya perutusan maaf je ok..
Lepas ni aku cuba nak selit kan slot untuk memblog dalam hidupku.. Hehehehe..

*thank you di atas sokongan anda semua!

Saturday, October 24, 2015

[Mini Reunion Batch 88]

hoho..
ingat tak?
alaaaa..
pasal reunion sekolah menengah yang aku pernah cerita suatu ketika dahulu..

so,
atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan,
ramai yang tak boleh pergi..

so,
apa guna sewa dewan sekolah dan buat kat sekolah kan?

oleh hal demikian, 
group AMT pun bersependapat untuk gantikan "Reunion" tu kepada "Mini Reunion"..

so,
nama dah mini..
so,
segalanya minimal.

aktiviti mininya:
perlawanan bowling sahaja..1 game..RM8.50 sebab bawak stokin..memang kaw kaw jimat dan minimalis..

kehadiran mininya:
11orang

makan mininya:
pergi kedai makan, makan kat situ sesama..hahha..yang penting patin tempoyak!harga boleh runding pulak, memang mendapat la..aku bahan 3 ketul patin, air oren, ayam berempah, tembikai.. 
makan cuma RM12. hehehe

tarikh sama..hari ni..

tapi..
apa yang berjayanya ialah:

kitorang sempat tempah baju dalam masa 2 minggu..
yang tak dapat pergi pun dorang tetap order baju..
hehehe..

yang datang ni aku rasa berkualiti..
sebab,

terdiri dari lelaki dan perempuan,
terdiri dari yang memang sekolah dari form 1-5,
terdiri dari yang sekolah hanya form 1-3..dah pindah sekolah pun still rasa ahli sekolah kami..
terdiri dari yang masuk sekolah form 4-5..walau sekejap je sekolah dengan kitorang, tapi depa tetap rasa depa ahli sekolah kami,
terdiri dari golongan yang bawak suami/isteri/anak-anak,
terdiri dari golongan bujang lelaki dan bujang perempuan,
terdiri dari golongan yang tinggal anak sekejap,
terdiri dari pelbagai tempat asal iaitu ada wakil j14, j12, j11, bp, uitm sebab sekolah aku terbuka untuk budak-budak dari kawasan ini,
terdiri dari golongan yang kerja luar pada Jengka sanggup turun nak join,
terdiri dari memang yang duduk kat Jengka..

so,
tu yang aku cakap yang hadir ni walau sedikit, tapi variasinya berkualiti..

masing-masing lama tak jumpa,
tapi boleh dikatakan elok jela memasing bergaul..
hehehe..

Alhamdulillah..
silaturahim masih terjalin antara kami..

Nahhh..
Buat tatapan hampa..



*happy, enjoy sangat hari ni..semua sempoi! next, mungkin family day..buat yang betul-betul nak join..

Tuesday, October 20, 2015

[Tiada Tajuk]

Lautan luas banjaran gunung
Rezeki nan melimpah
Bawah langit Nya kami bernaung
Rasa kasih tercurah

Tanah airku bumi bertuah
Tiada bandingannya
Tet tet tet tet lupa
Tet tet tet tet

Dengan sepenuh keazaman
Semangat mu nan waja
Kerana mu rela berkorban
Engkaulah pertiwi yang tercinta

Kesatria
Kesatria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah
Tinggal sanak saudara
Menunjukkan kesetiaan kita pada bumi Malaysia

Hahahahah
Tetiba teringat lagu ni!
Thorbaik..dua sem nyanyi..
Sem satu setiap isnin..
Sem dua setiap rabu..
Mendapat la ko liriknya..
Bersepah..
Tet tet untuk part yang lupa tu..
Hehehe..

Movie badul prebek lapuk ke ape tajuknya..intronya lagu ni la..cuma part kesatria tu perkataan lain..
Hahahaha..
Kalau ada tayangan movie tu,aku la paling excited nak nyanyi nya..

*throwback zaman diploma..zaman mula belajar masuk u..zaman mula duduk asrama tinggalkan rumah..walau rumah dekat..zaman innocent..zaman yang paling best berlaku dalam hidup aku..hehehe..kenangan!

Sunday, October 4, 2015

[Untuk menjadi Kamaliah - part 1]

Hahahaha..
Poyo gila tajuk..
Macam la public figure atau orang geneva yang perlu manual buat orang lain buat rujukan, inspirasi dan motivasi!
Hahahaha

Aku cuma nak state kan beberapa perkara yang menjadikan diri aku ni begini ketika ini..
Buat muhasabah diri..
Hehe..

Selepas beberapa minit analisis yang aku lakukan tadi, aku boleh bahagikan diri aku macam ni:
50% pot pet pot pet
5% tindakan dengan berfikir
25% tindakan luar berfikir
20% malas, kuat berangan

Aku ni ada la tabiat yang aku rasa diri aku je buat..orang lain aku tak tahu. Tabiat-tabiatnya:

1)sangat tidak boleh buat kerja depan orang..aku rather orang nampak aku tido je, rilek tak buat ape-ape..tapi bila orang cakap aku takda kerja aku marah pulak..hahahaha.. Aku tak perasan pun perkara ni,tapi sejak dua menjak ni ada perkara yang aku nampak aku ni majoriti ke arah ini..hahahaha
Contoh:
Situasi 1:
Aku balik rumah awal,2 orang housemate aku tak balik lagi time tu, aku sorang.. Mari mana kerajinan aku tak tahu la..tiba-tiba aku lipat kain baju yang menggunung yang aku sumbat dalam almari je selama ini..siapppp..hahaha.. Then ada sebakul lagi baru angkat,aku tak lipat..sebab member aku dah balik..hahaha.. Bila sorang tu tegur,"kaem,kemas bilik ke?".. Aku pun terus tak ngaku..walau masa tu aku pegang penyapu.."lantai berpasir..nak sapu ni je"..hahaha..jawab aku..padahal takda masalah pun kalau aku cakap ye..dan aku sambung lagi melipat baju..tapi tak tahu hilang mana semangat nak lipat baju tu..haha.. Tu yang aku cakap aku ni banyak tindakan tanpa berfikir tu..
Situasi 2:
Aku jemur kain tadi senyap-senyap kat belakang, dah nak siap..tiba-tiba kawan aku datang dapur nampak aku jemur kain..hahaha..terus aku macam tersentak..pastu dalam hati aku cakap "nasib dah siap..kalau tak ni mesti aku tinggal"..tah benda-benda..
Situasi 3:
Baru ni aku dapat tugasan..aku kena tolong satu team development tu..dan aku dapat dah module ape aku kena buat..so ada la tempoh masa nya..bayangkanlah, kat ofis, aku tak boleh pun nak tumpu nak buat benda tu..aku banyak gi kat laptop orang tolong apa yang patut je kat coding dorang..yang part aku tu aku sentuh sikit-sikit je..yela,kena study la sebelum boleh buat..sampai la suatu minggu tu, last date isnin, jumaat tu aku tak siap apa pun..aku copy la apa yang patut nak buat kat local je nak buat kat rumah..then hari sabtu aku tak buat apa-apa aku tido je..ahad aku bangun kul 10 lebih kurang pastu aku cuba nak buat..tak jadi..aku cuma tenung renung je laptop, end up nya tengok movie yang aku dah tengok berkali-kali..sampailah malam tu, which is memang takda masa lain dah..aku start buat pukul 11pm..sampai ke subuh tu aku buat..dan hasilnya..siaapppp.. Hahaha.. Tapi hari isnin tula..macam gila je otak..sebab aku tak tido dari pukul 10am ahad tu..hahaha..yang kes ni pulak,aku rasa aku takkan boleh buat suatu benda sampai betul-betul dateline..ni la benda parah yang aku alami sejak dulu..kalau sempat,cantik la..alhamdulillah..tak sempat?mampusss!hasil nanti ala kadar je,asal ada..hurmmm
Situasi 4:
Hahaha..situasi ni baru je belaku..aku menaip blog ni kat ruang tamu sebab ada kipas..kipas aku tak baiki lagi..tengah panjang menaip kawan aku lalu, dia pun tegur "uihhhh..panjangnya..bila nak publish tu?"...terus aku menulis situasi ini dan nak menghabiskan penceritaan..hahahahahaha

*nanti aku sambung perangai-perangai aku yang lain tu..hehehehe..sebab tu ni namanya part 1..nak ada part lain jugak..hahahaha

[Dah tua woiii]

Wehhuuuuu..
Dah masuk bulan 10 weh..
Dengan itu memang aku sedar la usia akan meningkat tak berapa hari lagi..
Hurmmmm

So..tahun ni officially aku 27 tahun..
Aku takda rasa la tua sangat..sebab pangkal tu masih dua..hehehehe

Walau dah dihujung dua..hehehe

Sebenarnya bila kawan-kawan sebaya ramai yang dah kawin, aku cuma merasakan tahap umur ini dah layak nak kawin..
Sikit pun tak rasa tua..malah nak rasa matang?lagi la jauh dari benak otak aku..

Hahahaha..

Tapi..lately, ada ex student aku 2-3 orang nak kawin and ada yang dah kawin..

Wauuuuu..
Baru aku merasa tua!!

Hehe..kalau junior belajar yang dah kawin aku tak heran pun sebab kami dlm proses belajar yang sama..ini yang dua tahap berbeza aku pengajar dan dorang pelajar..

Dulu-dulu depa yang duk sebuk tanya, "miss bila lagi miss?".. Keadaan tanya pun dorang dalam kategori serabai tak reti melawo lagi dan hingus kat hidung pun baru nak kering..
Hahahahhaha

Bagaimana masa terbang?
(How time flies)
Tuanya akuuuu..

Tak sedar pun kan masa berlalu..hehehe..

*umo tak menggambarkan apa-apa ye..enjoy your life as your own ways..aku tak stress pasal kawin pun ok!nota kaki buat pembaca yang mungkin anggap aku stress tak kawin lagi!hahaha

Sunday, September 20, 2015

[Water Rafting Lagi?]

Dek kerana aktiviti hari tu mereka-mereka dalam rafter buddies merasakan ianya seronok,
mereka dambakan lebih pengalaman..
tempat lain pula menjadi impian..
dek kerana tidak boleh kuala kubu baru pada rafting yang lepas,
depa nak jugak kat KKB..

set date dah 17 Oktober..

Aku?
tidakkkkkkkkkkk..
tak mahu dah join..
cukup la sekali merasa..

trauma masih lagi diingatan..

hehehe..

memang tak dinafikan, enjoy seronok extreme dan medebarkan..
tapi untuk ulang balik tu seram lebih menghantui segala..

hahahah

siap mendapat sokongan padu lagi dari depa untuk buat lagi..tapi aku tak mahuuu..
hehe

Nak pikir pun rasa tak mampu bila dorang suruh pertimbangkan..

Ini video designer buat..hehehe
aku cuma di peleseran..
takda sangat..

heheheh



Thursday, September 10, 2015

[Terkulai-kulai Meringkuk lagi..]


alkisahnya seperti aku je yang masih terhegeh-hegeh. 
aku jela yang whatsapp dia dulu. 
tapi time aku elok je diam buat hal aku,
dia yang contact aku balik.
 then, sehingga la suatu hari, dia call, 
tak sempat nak angkat, 
then aku call dia balik.
 alangkah terkejutnya bila "call waiting". 
so..dari itulah aku sedar,dia dah ada orang lain. 
tak dapat call aku, call orang tu..

hurmmmmm..

then,dia call aku balik,
aku jawab macam biasa..
nada dia macam gabra mungkin aku akan tanya dia call sape. 

tidak..aku takkan tanya. 
sebab tu jela titik permulaan aku untuk move on. 
dengan anggapan kau bahgia disampingnya,
 dan kau boleh ada orang lain, kenapa aku tak boleh?

dia memang tak bersalah..
dia dah clarified segalanya. 
aku je yang tak paham bahasa dan sangat-sangat lambat nak menerima hakikat itu..
just terkenang kisah lampau dan hebatnya hati dia 
boleh switch apa jua perasaan kepada apa yang dia nak..

wondering apa yang dia buat, dia cakap, dia care tentang aku dulu, adakah semua itu lakonan semata?

kadang aku terfikir, "ntah ntah dia ni hilang ingatan.."

perrggghhhhh..
ayat macam dalam script drama sangat!

tekad aku ialah aku takkan kacau hak orang
 apa lagi nak caras orang punya 
dan aku ni tak la desperate sangat kan.. 

oleh hal demikian, 
aku jadi tak meletakkan apa-apa harapan kat dia..
cukup la 2 tahun aku tunggu dan tak move on move on lagi..
september 2013-september 2015

tahun ni aku tak wish pun beday dia,
 maksudnya aku tak nak bercara dah pasal dia.. 
beday aku dia xpenah wish pun..nampak sangat orang dah tak suka. 
kang aku cakap semua lelaki sama je,marah.. 

sikian kisah luka lara merundum jiwa terkulai kulai meringkuk daku.. 
Allah ada..  

*Terkulai-kulai Meringkuk lagi..semoga penghabisan..

Wednesday, September 9, 2015

[kikikikiki]

ok
tekad nak buat kerja..
tak nak tengok kiri kanan..
sekali tengok atas bawah..
tengok laptop bukak new tab..

boleh pulak aku google "bila nak behenti kerja"
kah kah kah kah



stress betul gayanya..

.
.
.
.
.

*Rumusan hasil result google search: kena ada persediaan sebelum benti kerja dan rata-rata menyarankan meniaga..hehehe

Tuesday, September 8, 2015

[Move On]

Kali ni betul-betul aku nak 

MOVE ON

.
.
.
.
.


Monday, September 7, 2015

[Muncul Sebuah Persoalan]

Hehehe
Aku syak
Bukan sebuah persoalan je ni..
Mesti berbuah-buah..
Boleh jadi berkebun-kebun mungkin..

Hehe
Camni, persoalan aku malam ni ialah,
Bagaimana orang tengah memandu bersin?
Hahahaha..

Kena pulak bersin berderek-derek..
Yang datang serangkai..
Contoh sekali bersin tiga kalu hembus..
Hahahaha

Dan macam mana kalau orang tu bersin macam jiran aku..
Which is bersin pakai suara tekak?
Means dia bersin bukak mulut..
Suara nya diteran keluar..
Dah la bersin pakai tekak pastu berderek-derek..
Memang bingit orang sebelah..
Dah la kerap pulak tu.. 15 minit sekali serangkai dia bersin..
Hurmmmmmm

Mungkin resdung..

Aku yang depan rumah pun rasa terpaku dengar dia bersin sedemikian.. Adik aku la rajin kira..ada masa sampai 28 kali dalam masa 15minit..

Hurmmmmmm...

Ok..berbalik pada soalan aku bersin ketika memandu.. Bayangkan, hangpa tengah memandu mestilah mata terbukak..dan bila bersin mata mesti nak tertutup..

So,
1-2 saat mata ko tertutup untuk beri laluan pada bersin..

Hehehe..
Mari pulak bersin berderek..
Dan pakai tekak..
Mesti badan-badan bergerak sekali gus menggerakkan tangan dan effect kepada steering..
Buatnya time tu selekoh tajam,
Mahu tak makan jalan?
Hehehe..

Bahaya berada di mana-mana..
Kiranya time ni elok canggih macam mana pun keadaan kereta, cuaca, permukaan jalan raya, serta sikap pemandu yang tip top, tak dapat melawan kuasa alam menahan naluri untuk bersin..
Hehehehe..

*aku pernah bersin sambil drive..mata tu boleh je tak tutup habis..contoh bukak 1/4 size mata..hehehe..sekurang-kurangnya nampak la jalan dan berfikir nak buat apa..yang penting jangan cemas!


Saturday, September 5, 2015

[Harinya sudah tiba]

Habaq hang..
Aku ni lembik betei..

Hahaha

Tiba-tiba je kan..

Ok..sebenarnya,
Hari ni la hari yang dinanti telah tiba..
Walau kecut perut menyelubungi,
Tapi ku gagahi jua dek kerana perasaan ingin mencuba walau sekali dalam seumur hidup membuak-buak..
Hehehehe..

Ingat tak aku pernah cerita pasai water rafting? So, hari ni la hari penentuannya..seperti yang dirancang..

So..lokasi nya di kampung ulu sungai slim..
Kira-kira kalau dari kl naik guthire/latar/elite/nkve tembus ke plus highway arah utara..

Exit tanjung malim..
Dan follow jela signboard slim river mungkin..
Jalan nak masuk ke dalam tu aku tak pasti berapa kilometer.. Tapi agak berliku dan berselekoh disamping perlu ada kemahiran mengelak taik lembu fresh tengah jalan yang lebar-lebar belaka.. Hahahhahaha

Tak tahu nak elak camne lagi.. Memang lenyek jela..

So, perjalanan bermula 6.30 pagi dari cyberjaya, sebagai meet point konvoi kerana kami carpool..so,untuk 20 orang, 5 kereta.. 

Stop 7.30 pagi di rnr rawang untuk fast breakfast..

Sampai slim river tu aku tak sure pukul berapa dah..sebab dah teruja tinggal barang semua dalam kereta terus lenggang pergi pondok kat campsite dia..

Kitorang pergi under KESB punya..tak sure stand for apa,sebab akak penganjur yang uruskan semua..kami yang ahli ni tau pi jah..

Sorang bayar rm180 sekali pakej makan tengah rafting dan pakej makan tengah hari lepas habis berafting..

Aku rasa berbaloi la sebab depa nak bayar kapten boat kan..depa sangat cekap,tangkas dan berkaliber dalam membawa kami mengharungi stream yang bagi aku sangat menyeramkan..hahahaha

Dorang semua orang setempat which is orang asli kat kawasan tu..
Tapi..
Speaking english..perghhhhhh.. Thorbaik..

Yela..depa kan handle ramai pelancong..
Kemahiran bertutur english tu memang suatu yang wajib la bagi depa..
Memang aku salute kat depa!

Ok,kat campsite tu kami cuma tunggu truck yang nak angkut kami sebab depa dah gi naik atas pi hantar pelampung dan barang-barang lain..

Sambil tu apa lagi, duk try jacket dan helmet la..pastu sakan la bergambo..tumpang gopro budak-budak ni jela..hehehehehe

Truck sampai kami pun dibawa ke atas kat starting point..bukan la pangkal sungai sangat pun..rasa macam ada lagi puncak dia..hehehe

Sekali lagi cabarannya..
Jalan mendaki..
Memang takkan rata la..
Jalan hutan.
Lubang merata..
Longkang panjang tengah-tengah..
Sebab tu dorang pakai 4wd je pi naik atas..

Ala-ala macam kita tengok kat tv dulu, kembara 4wd..yang sangkut tayar bagai tu..
Tapi alhamdulillah..takda sangkut..sampai baik punya walau segala sendi gegar habis..hahahahaha

Dah kat starting point tu,kami di brief dengan cara-cara nak berafting..
Cara pegang pedal,
Pakai helmet,
Pakai jacket,
Strategy ketika rafting which is position yang sepatutnya rafter lakukan bila kapten suruh berdasarkan kedudukan boat..
Contoh paddle foward,paddle backward, over left,over right, front, back, on hold dan pose paddle yang betul..

Dan selepas tu semua brief pasal "kalau jatuh"..

Panjang berjela..
Masa tu aku dah syak dah,
Depa ni nak bagi orang jatuh raft ni..
Tapi betul la..
Memang penting pengetahuan keselamatan tu..
Memang sangat berguna masa keadaan cemas..

Dah selesai brief,
Bermula la berakit-rakit ke hilir oleh kami semua..

(Pic masa briefing)
*aku yang duduk atas pelampung kuning tu


*pengalamannya best!!!nanti aku sambung di post seterusnya..lagi pun pic tak dapat lagi..so tak best la kalau takda pic..hehehe.. Ni balik-balik rasa excited giler,tu terus nak update blog.. Hehehehehehe

Thursday, August 27, 2015

[Jahat Budak Jahat]

Hahahaha..
Alkisahnya..
Aku perasan aku ni jahat melampau-lampau..
Means bukan la merompak membunuh orang tu..
Means jahat buat perkara-perkara nakal gitu..

Ni contoh yang aku buat hari ni..



Kawan tu bukan main gempar seram sejuk kena sesuatu..
Boleh aku komen macam tu..
Banyak benda lain boleh dikomenkan,
Contoh hati-hati..jaga diri dan lain-lain..

Yela..
Mula baca tu memang terkejut..
Tapi perkataan menyorok tu yang aku aim..

Hahaha..

Kawan aku ni agak berisi jugak..
Kadang aku panggil dia boroi..
Dengan nama timbangan dia pun roy..
Macam kena la..

Ye..aku sedar kejahatan aku..
Dia pun aku harap faham la yang aku melawak je..
Hehehe..

Ini la roy yang cute itu..
Dia kencang jual #donut #gebugebas itewww..

Hehehehe..


*sedang bermain badminton bersama teammate..boleh se entry sebab menunggu turn main..lagipun aku dah pancit..hahaha


Thursday, August 20, 2015

[I am Malaysian]

Ringgit jatuh lagi..
Dalam masa seminggu masih jatuh..



Ok..
Apa yang aku duk baca merata macam-macam isu..

Tapi aku tertarik kepada 1 isu je..
di mana pelabur asing tak nak melabur di Malaysia dek kerana penampilan negatif politik negara dan lain-lain sebab menyebabkan dorang tak yakin nak melabur kat Malaysia..

Justeru itu,
Aku cuma nak menyampaikan inisiatif aku,
yang mana mempromosikan Malaysia balik ke mata dunia..
mungkin dengan cara ini sedikit sebanyak dapat membantu memulihkan nama baik Malaysia..
Rata-rata macam melabelkan Malaysia ni No 1 dalam:

Korupsi
Diabetes
Kronisme

Ya..tahu..kita negara membangun..
tapi..ni la tanggapan yang sangat-sangat merundumkan negara..

Wahai kamu di luar sana..
Marilah melabur di Malaysia..

Industri makanan dan fesyen aku rasa sangat bernas kalau hangpa nak meniaga dan melabur..
kami suka makan..
hehehe..

kalau pelancongan pun sangat ok apa Malaysia ni..
banyak tempat menarik dan cantik..
yang kami sendiri pun dalam usaha nak pergi..

Dan kan ada menteri katanya bila duit RM makin murah, ramai pelancong luar nak datang..
So, try la...
Orang Malaysia pun takkan pergi melancong jauh la..
Semua dalam negeri je..

dan pada aku industri automobil pun amat laku kat Malaysia ni..
jual tayar pun padan dah..
orang memang tukar selalu..
di samping Malaysia banyak getah nk produce tayar..

So..
Melaburlah dengan kami..
nescaya kamu akan peroleh keuntungan..
jika kamu semakin menjauh,
ekonomi kami semakin merundum..

makin tipislah peluang peniagaan kamu bila kami tiada lagi kuasa membeli..

*cuma pendapat 15sen dari saya..



[Laksa ku..]

heheheh..
Hari ni kawan aku rajin buat bekal..
dia masak nasi goreng dan letak dalam bekal untuk makan di ofis..

so, makan pagi aku melantak nasi goreng tu..
banyak dan kenyang la..
tak lama lepas tu,
dalam pukul 11 lebih kurang kawan aku yang lain datang bawak polistren,
berisi pulut kuning dan rendang ayam untuk setiap seorang..
kesnya sebab dia bernazar..

So, belum pukul 12 lagi aku dah melantak kat meja aku..
lunch hour tu aku tak rasa lapar dah la..
aku pergi surau tidur..

dalam 2.30 masuk ofis,
budak ni ajak makan..
sebab sorang tu memang tunggu aku nak makan..
dia tak lunch lagi..
aku pun boleh la lagi nak menambah kalori..
hahahhaha

so,
aim benda macam sup yang tak berat sangat..

aku pun menuju ke kaunter sup..
situ ada jual sup, mee kari, laksa, bubur..nasi ayam dan macam-macam..
dek kerana kami datang dah lambat,kaunter tu dah siap kemas,
yang tinggal cuma laksa..

aku pun order la laksa..

akak yang jaga takda kat kaunter tu..
mungkin pergi solat ke, rehat ke, tah tah dah balik..
hehehe..

so,
untuk melayan aku,
cuma perlu isi kuah je,
sebab segala inti pati dah di isi dalam mangkuk dan ditutup rapi dengan plastic wrapper..
so,
sape-sape je boleh buat..

oleh itu,
budak penghantar makanan la yang tolong isikan kuah itu..

so keadaan kaunter itu seperti berikut:


Petunjuk:
X - tempat aku berdiri
Biru - meja/kaunter 
Merah - Periuk kuah laksa
Kelabu - Periuk air panas/sup/what so ever
Hijau - Tong kecik lutsinar berisi air untuk rendam senduk..yang macam chopstick tu kononnya senduk la nak menceduk...kaler air dah kemerahan-merahan hasil dari rendaman senduk laksa..ibarat macam kuah laksa yang sangat cair..

ok..
kisahnya bermula bila aku men doubt yang tukang isi kuah itu..
kan aku cakap dia tu budak tukang angkat pinggan, hantar makanan..
so, pada hemat aku dia tak tahu mana kuah laksa..

masa dia pusing ke belakang ke arah periuk berderek tu,
dia telah menuju ke tempat hijau itu..
aku pun dah gelabah..
tangan aku dah melangkau meja biru tu nak menahan budak tu dari isi kuah yang bukan kuah laksa itu dan zaaappppp saat itu jua, dia cuma ambil senduk..
kenyataannya, dia tahu mana kuah laksa yang sebenar..

hahahhahahah..

rasa malu sangat menebal tika itu..
dalam 0.009 milisecond je lagi mulut aku nak bersuara..
nasib tak sempat..
kalau tak bertambah malu dan tobat tak makan situ dah..
hahahha

*hehe..mudah sangat men doubt orang..ini la jadinya..tapi kadang aku senyap, aku tunggu tindakan orang, tapi time tula ada silap berlaku..hahahah..kalau alert terlebih bahaya, senyap tak respon benda yang dah kita agak pun bahaya..hahahha








Friday, August 14, 2015

[Water Rafting]

Hari tu ada team lead whatsapp kat group ofis yang khas untuk ladies sahaja..
dia cadangkan nak menganjurkan aktiviti untuk ahli group..
nahhhh..


dia ajak buat water rafting..

tiba-tiba semalam berduyun-duyun emel masuk
yang dihantar khas untuk mereka yang berminat..
dalam tu depa duk bincang la tarikh yang sesuai dan looping in sesiapa yang bersesuaian..

aku cuma reply all cakap setuju dan duk ulang-ulang soklan,
"Tak reti berenang boleh ke?"

aku mulanya nak join tapi aku tak heran sangat rupa bentuk adventure nya..
semalam aku google, tengok gambo-gambo berkaitan,
pergghhhhhhhh..
rasa seram sejuk menyelubungi..

hahahha..

tu yang duk ulang soklan kalau tak reti berenang tu..
hehehehhe

so..ada yang pernah buat,
dorang cakap ok je tak reti berenang, dia bagi life jacket dan helmet..
ade trainer dan guide nanti..
kalau terbalik pun, dia yang akan kutip orang..

hahahhahah..
itulah menambah seram kelam mengambang..
camne la kalau terbalik..
pastu hanyut..
Nauzubillahhiminzalik..

apa-apa pun,
aktiviti ni penuh cabaran dan nampak menyeronokkan..
ingin mencuba jua..
semoga segalanya lancar..
dilindungi dan diberkati..

ini pengalaman aku dulu penah cave tubing dan water rafting..
nasib tak terbalik..
tapi buntut kena jaga..
kadang lalu kat batu boleh kena..
peritt wooo...
hahahha















*air keruh..sebab baru lepas hujan..kalau tak hijau cantik..hehehhe..Ini dengan geng master..semua masuk kepala..yang upcoming ni dorang cadangkan kat kuala kubu bharu..terfikir, ada air ke tak nanti?heheheh

Thursday, August 13, 2015

[Promote]

Berkaitan dengan promote link Hapisah tadi,
Aku tiba-tiba tergerak hati ke kanan sikit,
untuk menggoogle bagaimana nak promote blog dengan jaya..
sehingga memiliki follower yang lebih ramai dan jadi kaya sedikit dari semalam..
hehehehe..

Terjumpa la belog ini..
dia kasi tau beberapa cara nak promote belog
bukan setakat beberapa..tapi memang banyak..
hehehehehhe..



So..
Sepanjang pembacaan aku,
aku pilih no 16..
aku rasa tu mudah sekali..
dan sangat effortless..
hehehehehe.

untuk terus ke cara 16 boleh ke link berikut:


*good luck dalam mempromosi diri..eh..belog..

[Buah Cempedak]

Buah Cempedak di luar pagar..
Ambil galah tolong jolokkan..
Pisah budak baru belajar..
Salah dan silap harap di maafkan..

Round applause to Hapisah Sapawi!!
Dia dah memiliki belog..

Ayuh follow beliau!

Ni belog beliau..




*hehe..tiba-tiba ter promote.. lama tak tangkap gambar dengan beliau..sampai laki dia cakap "gaduh ke?takde pun gambo ngan kaem dah?"..hahahahha..Selamat berbelog kawan.. Selamat datang.. 


Friday, August 7, 2015

[Keknis]

Aku pernah ceritakan pasal reunion sekolah aku..
still in planning dan rodong-rodong dalam group whatsapp still havoc berborak..
Semalam malam..
Lepas balik gym..
Aku ushar-ushar la group tu kejap..
tengok benda dorang borakkan..

Rupanya ada sorang ni, dia tetiba gi belek album lama-lama..
zaman sekolah habaq hang..
which is hard copy la..
zaman aku semua hardcore punya album..
takda gallery handphone nya habaq hang...

Pastu dia share la pic kitorang yang dia ada..
nahhhh..

tudia..

pic aku..



sekitar form 2-3...
lupa..
lagi pula takda tarikh pulak kat pic tu..

tambahan aku tak ingat langsung bila depa snap pic ni..
nak kata candid takkan la..
memang pic ni memang rela pun posing ni..
hahahha

Aku yang berkurung hijau itu..
Sebelah tu Akmal..
rodong time sekolah menengah rendah yang kacip gila..
cuma sekarang je buat hal memasing..
hahahah

busy dengan life memasing..
heheh..
yang penting dia kerja company dia sebelah company aku..
ada masa bertemu muka jugak la..
Still boleh bercakap macam-macam..
walau terkadang tetiba rasa awkward..
hahahha..

geng yang terlalu kacip sampai ada ketika makan hati..
lantas macam mana tak tahu, masing-masing membawa diri..

tapi..we still friend..di luar..tidak di sosial media..
wahhhh..tetiba nak throwback kisah yang menyayat hati..
tak nak cerita lebih..

Cerita yang bahagia je..
hehehe..

Dia ni dengan dua lagi geng,
Sekampung,
so..kitorang akan naik bas sama-sama..
best nya masa tu..
tunggu bas tepi longkang time balik sekolah..
bas memang lambat gila..
gila pun kadang-kadang awal..

So..kitorang duk borak tak hingat dunia..
buat lawak tak henti-henti..
gelak nak mati belaka..

ok..itu mukadimmah..
hahahha..
selalu ngat nak mukadimmah panjang-panjang..

Nak kabo je, yang pic ni..
muka aku..
macam keknis..
hahahahhahaahha

keknis aka Hanis Zalikha..


cheewaaahhh..
perasaaaaaaaaaaaaannnnnnnnn...

hahahahha

*Zaman sekolah paling best!havoc!cool!thorbaik!gipang pun ya..hahahaha


[Anyam KETUPAT]

Hahahaha..
Ok..
KETUPAT tu saja eja dengan caps on.
Memang betul-betul ketupat..
bukan mengumpat ke..
bukan ikan laga ke..
atau maksud benda lain..

Alkisah bermula dengan semalam...
Kan semalam aku ada cerita yang aku buat persiapan sambutan raya kat ofis kan..
Hari ni tiba-tiba mai idea nak buat ketupat sendiri..
Bahan-bahan reben la..

Tapi reben tak beli lagi..
dek kerana nak try dulu adakah mampu menganyam atau tidak,
so aku kerat katalog tupperware yang aku rembat kat meja oyie,
aku kerat memanjang kepada 8 bahagian..
then guna kan seletip cantum kan dua bahagian supaya jadi panjang..

dek kerana ofis tak boleh bukak youtube time ofis hour,
aku just google image jela cara menganyam ketupat..
first time in my life anyam ketupat..
selama ni kalau raya pun idok le aku nganyam..
semua pakai ketupat segera faiza yang iklan adibah nor tu ha..
yang katanya dia bukan kaset boleh rewind..

hehehe..
senang weh...
1st try terus jadi..
aku buat 3 biji semuanya..

yang kali ke 3 bertambah kemas..
(Rujuk gambar)

Pastu ada budak ofis bawak lampu lip lap lip lap..
dah pasang dekat cubical..
hahahha

*heheheh..ahad ni process menghias photo booth pulak..dapat idea nak buat ala-ala studio gitu..ramai-ramai boleh buat ala-ala family photo giteewwww..duk ke hulu hilir sampai project manager dan team lead tanya, "takda kerja ke kaem?"hahhahha

Sumber tutorial ketupat: http://adifitri.com/blog/?m=200610


 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon