Wednesday, December 26, 2012

[Levitation UPDATED]

hihi..
jalan-jalan berkarya..
ada la beberapa gambar..
tp aku tak sure sbb size gmbar yg besar ke, prob line internet ke, atau blogger then gambar-gambar tu jadi berbelang-belang..
mungkin part of security gambar tu tak sure la..
so, sekeping ni jela yg lps..
hurmmm..

 *next time la try lg..


Sunday, December 9, 2012

[Tak Sehaluan]

Lately, aku perasan, otak dan mulut aku selalu tak seiring dan tak sejalan, tak seindah bunga di taman..

sebab..banyak kali dah scene berlaku di mana, aku cakap benda yang aku tengah fikir..

Contoh 1:
M: Ni nak ikut mana?
Aku: *sedang berfikir :eheh..nanti M terikut pagar depan pulak..jauh nak u turn..sambil fikir tu mulut pun menjawab:- Kita ikut pagar depan la..*sambil tangan menunjuk belok kiri arah pagar belakang

Contoh 2:
semasa makan..M telah memberikan telor masin rebusnya yang bahagian kuning kat aku..dan aku memang minat yang kuning, sebab yang putih tu masin sikit..M minat yang putih..tengah-tengah makan, aku pun terfikir nak bagi telur putih kat M sebab dia tak minat telur kuning..
Aku: M, awak suka telur kuning kan..nak tak yang saya punya?
M: Tak nak..
Aku: Eh, bukan ke kau suka?
M: Tak lah.. Tak behi mano hok kuning..

Bila dengar ayat-ayat dia, baru aku sedar, aku salah sebut..

*hahhahaah..adoi~ sebab tu la orang tua-tua selalu berpesan, berfikir sebelum bercakap..ini tak..time nak cakap, time tu la nak analysis la, mencongak la..

[Mendengar..]

hihi..(hahaha..gelak jugak lagi)
semalam tgk TV3..
ada movie "The Proposal"
and ada scene diorang tak jadi kawin tu, kedengaran sebuah lagu..
berapa lama aku cari title lagu tu..
tp tak kesampaian..
dah alang-alang lagu tu terkeluar dalam movie tu,
aku pun tunggu la credit cerita tu..
biasa la..
cerita orang putih,
kreditnya setimbun, halus dan panjang..
aku pun tunggu sampai section OST..
nahh..aku jumpa tajuk lagu tu..
"Canon in D"
hahhahaha..
masa dulu-dulu, aku nak google tajuk nya aku ingat-ingat lupa je..
ak search "yamaha" la..hahhaha
memang tak jumpa la!!

so, aku pun mendownload la lagu ni..
macam-macam versi ada..
piano,violin,guitar..
tapi aku suka sekali yang electric guitar!
Best!
laju sikit..hihi



*Aku rasa, lagu ni memang menaikkan motivasi, semangat dan rasa nak berjaya!!

Tuesday, December 4, 2012

[Levitation..]

yaaa...
Mungkin dunia sarjana ini kadang-kadang tampak seperti rilek.. sebenarnya aku stress jugak!

buktinya... dah tiga malam kami membuat benda yang tak logik..hahahhaha..

malam 1st, tujuannya nak menghabiskan battery DSLR kawan aku sebelum dia cas.. So, dia pun merakam video la apa la..last-last aku cakap, "Apa kata kita tangkap gambar aku melompat?" kawan aku tu direct terus setuju..hahhahaha

ideanya mudah, aku berdiri dan sambil nak duduk tu aku akan cuba jatuh dalam keadaan bersila..dalam pada tu kawan aku akan snap gambar dan akhirnya akan nampak aku terapung sambil bersila.. perkara ni berulang berkali-kali..dari aku jatuh atas lantai dan menyakitkan lutut, aku proceed ke atas tilam..so, tak sakit sangat..

buat pengetahuan, perkara ini berlangsung pada pukul 1 lebih pagi!!hahahhaha..

So, pakaianku hanyalah baju nak tidur.. So, tak boleh nak tayang dan promote la..hahhaha

habis di situ.. keesokkan harinya, aku tunjuk la gambar-gambar yang jadi kepada another rakan..Dia pun agak teruja dan mula tunjuk 1 blog jepun yang cerita pasal "Levitation" ni..hahahah..agak impress la.. So, malam tu juga, di jam 1 lebih pagi lagi, kami ber levitation..

2nd night ni, kawan aku yang sorang lagi tu berkarya juga.. hahahah.. tapi tak boleh tayang jugak lagi.. sebab aku pakai baju kelawar..hahahha..tapi ada 1 shot tu, aku sanggup memperagakan tudung dan seluar supaya boleh dikongsi bersama..hahhaha



Malam ke tiga pulak, kami masih berkarya.. kali ni guna prop seperti payung..hahhaha.. xda shot yang menutup aurat sepenuhnya.. dan tak boleh la nak kongsi detik-detik hebat itu..hihi

*nanti nak try kt outdoor pulak!

[You Tube Channel]

hahahhaha..
(Aku selalu mula dengan gelak.. Sepatutnya beri salam ke, tanya khabar ke.. Ini main redah je! hurmmm entahla.. asal nak menulis je mesti terbayang dah cerita-cerita yang aku rasa lawak.. Mungkin sebab tula aku mula dengan bergelak sakan kot.. Tambahan, asal aku nak update blog je mesti time aku sibuk... contoh sekarang, aku sepatutnya membuat Term Paper yang bakal di submit esok padahal 2% je baru siap!! Ini pun aku rasa lawak..adoi~ hahaha.. )
 
okey la.. bukan itu yang aku nak ceritakan... Apa yang sebenarnya aku nak cerita ialah tentang Channel You Tube.. Hihihi.. takda angin, takda ribut, tup2 aku sign up! hahahha
 
Memang la takda angin dan ribut, tapi ada sebab yang tersendirila.. Ianya bermula di suatu hari aku menginstall Talking Tom dan anak buah aku amat menyukai bermain dgn Tom.. oleh kerana anak buah aku tu meminati lagu 1Malaysia, aku pun merakamkan la lagu tersebut sebanyak 1 rangkap..
 
Bila aku play video tu berulang kali, anak buah aku tu meyukainya dan setiap kali itu la, dia gelak memanjang.. mungkin suara yang weird baginya ataupun aku nyanyi sedap! hahahahhaha
 
Aku menambah recording ke lagu "Labah-labah panjat perigi" dan yang terbaru "Imam Muda"...hahhahaah
 
Aku telah sebarkan video-video ni di whatsapp chat kepada kawan-kawan terdekat.. Mereka pun memainkan video  tersebut kepada anak-anak buah mereka.. Yaaaa... ternyata mereka semua menyukainya...
 
Lantas, seorang rakanku mengatakan "Apsal tak sebarkan dengan lebih meluas?" Aku pun terfikirkan You Tube..
 
Dengan tidak semena-mena, aku pun mendaftar ahli..
*ni je nama yang mampu aku reka!hahahah
 
Yaaa.. sekarang ketiga-tiga video itu telah di upload dan menjadi tontonan umum..
 
* Klik di sini untuk melawat channel aku tu..dan view la video yang aku maksudkan tu!!hhahha
 
*kadang-kadang rasa macam terharu bila log in channel tengok-tengok ada seratus lebih view dalam masa 2 minggu..hahhahaha..
 
 
 

Wednesday, November 7, 2012

[Welcome nuffnang]

Aku tak tau macam mana nak handle benda ni..yang penting, sekarang tak sempat nak explore..sebab aku nak buat assignment

Sunday, November 4, 2012

[Argghhh.. 24]

Wishlist:
Nak gembirakan bapak aku..
Nak bayar duit-duit yang aku pinjam dari Liza..
Nak tukar atap rumah..
Nak menjadi adik,akak,anak,jiran,pelajar yang solehah..
Nak semua gadget,harta yang Muna ada...
Nak semua sifat mahmudah yang Syairah miliki...
Nak semua kerajinan Farihah dalam membuat kerja..

NAK JADI MATANG!

*hahahah..Amiiinnn
*Ada dapat kek ari tu..TQ Farihah..


[My Master.. My Brain..]

My Master.. My Brain is damaging!!
hahhahaha..
Aku dah aware sangat yang dunia sarjana ni perlu sangat rajin dari segala aspek..
Aspek membaca, menulis, berfikir, membuat kerja dll perlulah di tahap maksima..
Yaaaaaaa... Aku officially masih di tangkuk lama..
M aku besar sangat..
Bersize A4..
hahhahaha..

Aku masih lagi macam ala-ala budak 5 tahun..
Yang payah nak membendung nafsu dan keinginan!
Kelas 2 hari seminggu 5 hari masa untuk membuat kerja pun aku rasa tak cukup..
yela..1 hari sebelum kelas baru nak buat semua..

Untuk kes sekarang..
Aku ada 1 assignment sebulan punya tempoh yang perlu di submit 6 hari lagi yang tidak disentuh langsung.. Ia memerlukan aku membaca 20 paper/journal yang berkait dengan topic aku..
Then, 1 assignment tempoh 2 minggu yang kena submit 4 hari lagi..
Ada test, homework ++..

Sekarang baru aku terfikir.."Where all the times goes?"
Yaaaaaaaa...time-time camni la baru aku terfikir nak insaf..
Padahal semua ni happen masa aku diploma lagi..
Penyesalannya SAMA!
Perubahannya yang TAK SAMA!

Budak kelas 9 orang.. 
paling tua seumur 27 dan semuda 23 tahun..
Kami sangat-sangat berbeda..
Mereka sangat punctual, buat kerja awal, very informatic dan memang Masterly la gayanya..
Nampak la kesungguhan mereka nak score 4 flat semester ni!

 Ini KAMI!


*Ya Allah..Bantulah aku untuk berubah! Aku tahu, aku yang kena berubah, tak boleh tunggu-tunggu dah!

[Hahahah..Sejenak]

Di malam yang hening.. 
Bunyi cengkerik bersahutan.. 
Deruan enjin motosikal jenis Honda EX5 di jalanan.. 
Di hadapan TV.. 
Berlangsungnya channel 106 Astro Oasis.. 
Rancangan Penawar Syifa'.. 
Belakang aku seorang bapa sedang menyalin doa.. 
Tepi sebelah kanan aku sebuah gelas A&W berisi penuh air teh o.. 
Disamping berkumandang bunyi mesin basuh yang sedang membilas pakaian.. 
Di sebelah kiri aku sebuah tilam bersize queen dibaringi oleh seorang adik bongsu 
dan ditangannya sebuah smartphone berbunyi-bunyi notification Whatapps nye..

Beginilah suasana keadaan sekeliling ketika aku menaip warkah ini..

Semasa di TV berlangsungnya iklan MILO, aku terfikir..
"Boleh tiba-tiba aku menulis blog time-time begini.."

Setelah Iklan Astro First "Aku terima nikahnya" habis, aku pun terfikir lagi..
"Yaaa... apa salahnya.."

*Nampak sangat sengalnya..k..daaaaaaa...

Saturday, October 13, 2012

[Perjalanan Aku Sebagai Running Man]

officially aku start dengan variety show korea ni sejak Oktober 2011. Time tu aku sibuk tengok Oh! My School.. Ulang-ulang tengok and memang gilakan Simon D yang ada style!haha..

Then, ada kawan aku dapat stok Running Man dalam 60 episod gitu.. So, dalam geng kami, dia la yang mula-mula layan.. Si P dan Si C..Diorang la pengaruh aku.. Lambat jugak aku terpengaruh.. Sebab aku malas nak melekat dengan sesuatu benda... Takut jadi tak boleh tinggal.. Masa tu, ada yang layan city hunter la, couple ape ntah dan macam-macam lagi..

Suatu hari Si P datang bilik Si C, masa tu aku ada lepak kat situ, dan Si P pun berkata.. "Kaem, baik ko tengok Running Man..Ada sorang tu, sebijik muka ko! Kalau dia pakai hood, lagi gaya!" Si C dengar pun, dia pun menambah.." A'ha..betul tu Kaem..sama! yang commander tu!!" hahaha.. dan aku tak respon sangat pun... sebab Si C dan Si P asyik berborak tentang RM sesama sendiri..haha..

last-last aku pun pinjam external harddisk dorang...copy apa yang patut..dan save dalam laptop aku beberapa ketika..

dah free sikit, bulan 12 nak dekat-dekat bulan 1 2012 baru aku bukak.. baru layan 1 2 episod..wauuu!! interesting game dia! dalam masa seminggu aku layan hampir 50 episod.. 1 episod sejam lebih..hahahha..

masa aku tengah layan tu, ada la roomate aku ni..dia selalu ushar aku tengah tengok RM.. Dia pun gelak-gelak tengok dan terus duduk sebelah aku tanya ini siape, dorang kena buat ape, dan macam-macam.. last2, dia pun melekat jugak..

pastu, dia suh aku tunggu dia tengok sampai habis stok yang kami ada tu..then, mmg 2 kali aku tengok mana yang xtgk lg..akhirnya berjaya jugak abes!kt facebook memang kecoh la..like page RM..post pic RM,komen sikap RM dan macam-macam lagi..hihi

so,kami stop sekejap sebab stok habis..tak lama pastu kami pun berusaha mencari stok..dalam pencarian itu, kami dapat tahu lecturer kami pun berkongsi minat yang sama.. so bermula lagi 1 pengembaraan..

aku pergi jumpa lecturer tu bukan untuk dapatkan assignment ke, tanya soklan ke, tp pergi copy RM dari dia..hahaha..kadang kami bergilir download..bila aku ada stok,aku bagi dia dan kalau dia ada, dia pulak pass kat aku..hihi..

perasan tak?dengan wujud nya relationship RM ni, orang tak berkawan jadi berkawan..macam membentuk sebuah society gitu..boleh pula bekerjasama memenuhi stok dan minat..yang penting, kami semua sangat sabar dalam menunggu hari selasa tiap-tiap minggu..hurmmmm..ada pulak sanggup kosongkan external hd or pendrive nak copy the lastest episode of RM..so, on date jumpa aku, copy stok yang mana ada..

teringat 1 hari aku pergi IKEA..terserempak dengan senior masa degree dulu..mula-mula dia nampak aku terus tanya, "Download dah ep 103?"hahahha..punya la..sudah 2 tahun kot tak jumpa dia..tapi  yang tu dulu dia tanya aku..hahahha..kadang-kadang rasa macam muka aku dh trademark RM..hihi..(perasan)

by the way, kita sebagai seorang Islam perlu fikir yang hal dunia ni xkemana..dan sampai bila nak menanti tiap minggu?program tu takkan habis(termasuk program-program lain yang kita tunggu..sebab bukan RM je kita tengok kan?hihi)..so,ape-ape pun jangan sampai lalai dan tinggalkan kewajipan sudah!hihi..

*seronok kalau ada new comer utk RM..tp RM(ringgit malaysia pun penting!)hihi
*kshownow.net supplier..

Monday, September 24, 2012

[Misteri]

semalam aku mesej dengan kawan aku..
pastu dia cakap, "kau boring2 baru nak mesej aku!"
 
memang yaa pun..
dah kalau boring, aku akan overview contact list..dan rasa orang tu sesuai nak mesej, aku mesej le..
 
dan dia beri suggestion..
"dah kalau kau boring, baik kau kahwin! g layan laki dan anak..baru la tak boring!"
 
dan aku reply,
"itu menempah maut namanya.."
 
pastu kena ceramah la kejap..
 
"Org skrg lbeh cri dunia kn..pelik,tpi tu la akhir zman.npak mcm yg agama pnye ni xde nilai.
Xdela,jwpn ko truk sgat..bgi aku,kalau da kawen,ok la skit khidupan..trurus skit..aku tgok org skrg suka rumitkn bnde yg snang."

hahahahha...mmg aku copy paste dari mesej dia..

aku tak kisah pun dia nak komen apa...macam aku, aku ada penerangan aku sendiri..

yela, belajar pun tak habis lagi..baru nak start, apatah lagi nak bina kerjaya..aku faham maksud dia tu, maknanya, tak payah fikir kije ke, belajar ke, kahwin terus... senang benda wajib jalan,setle!
TETAPI, calon pun takda lagi..hahahhaha..achaner tu?

ya..aku menunggu jela jodoh aku.. masanya akan tiba..hihi

*tadi tengok gambar kawan aku baru upload via fb, dia dah ada anak yang ke 2 dah..ya..dia nikah di usia 19..


 
 
 

[Kajian khusus]

Ada tak kajian khusus untuk perkara berikut ini:

Adakah normal kalau kita start membaca, perut akan mula memulas?memang perlu urgent ke toilet..kalau tak memang confirm terkeluar tang tu jugak..

Aku perasan la..tiap kali aku baru nak start membaca, nak menumpukan sesuatu, time tu la perut aku merengat.. padahal, baca emel je..tak kira la apa jua jenis bahan bacaan..baru mukadimmah,baru perenggan 1 je..tak kira bahasa melayu or english..tapi tak pernah terjadi lagi bila nak baca Quran..hihi..

Ape lagi simtom lain aku tak pasti..aku cuma perasan yang obvious je setakat ini..hahhahaa

Friday, September 7, 2012

[Raya ke - 7 2012]

Syawal 7, 1433H..bersamaan 25 Ogos 2012..Sepupu aku menikah...Sepupu aku tu lelaki..So, kami kena konvoi la pergi ke belah perempuan...kira-kira 8 biji kereta semuanya..tiba di tapak masjid, kami menunggu pengantin sampai..pengantin lelaki dah masuk masjid dah..menunaikan solat sunat dan bertafakkur..pengantin perempuan pun tiba serta ibu bapanya..semua orang masuk ke masjid.. majlis dimulakan..senang citer, simple gila la...kami tak da pun angkat dulang, sesi pengambaran dari 'fotografer' pun tak da, makan-makan pun tak da..hahahahha..memang diaorang buat yang wajib je..yela,yang macam ni la yang bagus nya..tak da pembaziran, tak mengikut sangat adat, dan macam-macam lagi kepercayaan la...tapi melihat kepada mereka ni, semua orang tak heran pun majlis ni simple...sebab diaorang berdua ni tabligh..Alhamdulillah..majlis berjalan lancar..mereka pun sudah sah menjadi suami isteri..

Monday, September 3, 2012

[Aktiviti sekarang]

Hahaha..just tengok gambar ini,dan anda tahu aku sedang buat apa!

 
(langkah-langkah bahagian 3 untuk motosikal)
 
(Menunjukkan aku duduk di seat penumpang kereta belajar memandu..bukti:ada brek ke-2)

*Dah berjaya mempunyai lesen P..tapi alamat salah..tengah memikirkan solusi..hihi

[Tak serik-serik]

Selang seminggu selepas servis kaunter yang buruk itu...aku dipaksa beratur sekali lagi...akak aku dapat bonus sedikit..dia nak kongsi la bersama adik beradik...kami ingat nak makan besar kt kedai..makan ikan siakap 4 rasa ke..steam boat ke..hehe..tetapi..memandangkan 3 anak buah aku yang tak makan semua tu, kedai makan bertukar la kepada fast food..

Yaaaaa...aku la yang kena beratur..bujang..tak perlu nak jaga anak siapa2 dan diorang nak pergi shopping kat kedai ECO RM2, nak beli penyapu katanya...

Bermula la pengembaraan aku..

Seawal pukul 9 aku beratur di lorong tengah..orang macam biasa la..beratur panjang sampai ke pintu..aku memang bersedia dah dari segi mental dan fizikal..minimum mesti 2 jam la..haha..aku rasa memang berguna aku masuk kesatria dulu..sebab,mase kem kesat,kami kena berkawad,berdiri dalam baris tak boleh gerak,tak boleh bising selama berjam2..ini la mase nye nak mempraktiskan apa yang belajar dulu..

Niat aku nak g beratur di lorong tepi sekali..tapi ade beberapa lelaki kt lorong tengah tu blocking jalan ke sana..so aku proceed la beratur di line tengah..selang setgh jam..tiba2 semua orang kat depan aku move ke lorong kiri dan kanan..ada yang depan sekali,tiba2 begerak ke belakang barisan tepi..aku berasa hairan..lalu terpampang kat kaunter tengah tu.." kaunter ditutup. Sila ke kaunter sebelah"..

Aku hanya mampu tersengih je,lantas mengundurkan diri ke belakang line tepi sekali yang aku nak mula2 tadi..

Selang beberapa ketika,jam pun dah pukul 10..dulang ayam yang siap dihantar dengan kadar perlahan..sampai waitress dah jerit,nak ayam! Ayam!.. Dan tukang masak kat belakang pun menjerit, Allah!letak hilang,letak hilang..

Barisan aku masih panjang,dan tiba2 tinggal 3 org sahaja di hadapan aku..kerana,ramai meluru ke lorong tengah kerana kaunter telah dibuka!aku masih setia dengan barisan aku..haha..

Dulang yang tinggal hanyalah original..tu pun tinggal berapa ketul sebab ramai yang tak nak tunggu dah spicy punya..

Aku mula gelisah,sebab aku nak beli 1 barrel..haha

Sampai turn aku,aku pun order semua yang dalam list..

Waitress tu pun tanya,sanggup tunggu?kira2 15 minit lagi..aku cuma mengangguk..yela,berjam2 dah tunggu takkan 15 minit tak boleh..haha..dengar pulak ada ura2 ayam habis..aku tak peduli,janji aku dah bayar,nak tak nak dia kena setlekan aku juga!haha..

Aku pun dapat no aku dan disuruh tunggu.. Aku pun tak tahu nak tunggu kat mana,sebab dalam tu dah sesak,tiap ceruk ada orang..

Aku malas nak tunggu jauh,takut orang nak hantar kat aku tu tak nampak..aku pun tunggu depan pintu.. Sambil tu aku beborak dengan jiran aku yang tengah beratur di line tengah,belakang sekali..sian dia,hal ini kerana,dia dah lama beratur di line 1,dah nak sampai kaunter,kaunter tu tutup!

Dan masa bergerak,aku pun nampak budak yang nak hantar order tu,aku pun menghulurkan tag aku..dan budak tu aku dan jiranku kenal..jiran aku pun tegur dia,dan dia pun menghulurkan barrel aku kat aku..

Kejadian ini dilihat oleh seorang yang duduk di meja berhampiran pintu..boleh pulak orang tu cakap, "ooo..best la gitu,cepat..ada orang dalam rupanya!"

Aku tak salahkan dia,mungkin tempat aku berdiri dekat pintu,nampak macam baru masuk..haha..geram je nak jawab, "Hello!aku dah tunggu lama dah!sebelum ko datang lagi okay!haha"

Dan aku pun pulang ke rumah,masing2 semua macam dah nak tido..sebab lama sangat tunggu..

Yang penting,kami seronok!haha

Friday, August 31, 2012

[Somewhere in fast food counter]

Bukan nak kutuk tempat kelahiran sendiri...tapi dengan adanya perkhidmatan seburuk itu, semua orang akan cakap benda yang sama..
Ini semua terjadi bukan masa peek hour je..time biasa pun perkara yang sama terjadi..kadang-kadang rasa malu nak g mkn kt 1st 'fastest' food restaurant kt 'J'..yela..aku tau aku paranoid gila..sebab terbayang2 orang ckp.."bukan main orang J, macam tak pernah jumpa KEPSI! Jakun semacam..penuh beratur nak makan..haha"
Tapi...mostly yang makan dalam tu orang luar,budak2 u,kalau musim perayaan memang anak menantu yang balik dari perantauan pun ada..so..dengar la comparison dari mereka..
"kalau kt KL ni, sekejap je.."
"eheh..tak de pepsi dalam botol?
kitaorang ramai ni..takkan awk nak isi 12 gelas air yang sama?" (memang itu yang berlaku..)
"Dik,air batu dah ada belum?"

Banyak lagi peristiwa2 yang aku dengar sepanjang sejam beratur itu..tak terhitung banyaknya..yang terngiyang2 sekali bila waitress tu tanya customer.."Air milo habis,tengah rolling..kalau air mauten dew boleh?".. Ok,itu bukan typo,memang sebutan waitress tu macam tu..haha..OME! Mula2 aku ingat dia tersasul,tapi benda yang sama berulang banyak kali for the other customer!

Aku cuma berharap,the front desk tu perlu buat sesuatu untuk manage pelanggan yang ramai,untuk begerak pantas lagi,untuk berkata tidak pada benda yang tak de supaya tak perlu tunggu..kadang-kadang kaunter ada 4,kenapa buka dua je?tak cukup pekerja ke?dorg macam ambil remeh je dengan pelanggan..sebab dorg tau,kalau org nak,org akan tunggu..kalau tak de orang datang pun,gaji tetap jalan..tapi tak lama la macam tu,kejap lingkup la..

Kedai dah international,tapi perkhidmatan tak sampai standard international lagi..

Just nak share~


[Im back..]

Selamat tengah hari...
Aku menulis sekejap..Rehat lama..
Lenguh tangan,
lenguh mata menghadap screen kecik!
Hahaha..i wish a mobile thing that has wider screen!
Next,aku akan mula menaip apa yang sepatutnya aku kongsi,tapi kena tengok gallery fon dulu baru ingat apa topiknya!
Hahaha..

Daaaa...

Thursday, July 5, 2012

[Muhasabah diri]

masa berlalu...
saat berganti minit..
minit berganti jam.
jam berganti hari..
hari berganti minggu..
minggu berganti bulan...
bulan berganti tahun..
tahun berganti abad..
abad berganti kurun...
dan...
kiamat...

tak cukup lagi apa-apa..
tiada lagi income..
tiada lagi saving..

yang ada..
niat..
niat bantu keluarga..
ringankan beban mereka..
niat ke kota suci..
hutang sahaja meninggi..

InsyaAllah..
kena kuat lagi berusaha..
banyakkan bersabar..
kalau rezeki itu ada, tak kira cepat atau lambat..
ia tetap milik kita..

yang penting..
sentiasa mensyukuri nikmatnya..

*Salam nisfu syaaban...tak lama lagi nak puasa...masa banyak free ni, semoga Allah memberi kesempatan di Ramadhan kelak..
 

Thursday, June 21, 2012

[I have a big fat secret..]


saya ada satu rahsia besar...yaaaa...saya tak nak share...nama pun dah rahsia kan?

hahhahah..

p/s: untuk kebaikan semua pihak!


Tuesday, June 12, 2012

[Moved out]

yaaa...aku dah keluar dari ibu kota dungun..hahahha..ibu kota la sangat..
oleh kerna tiada lagi peluang pekerjaan di sana..
aku telah pulang ke kampung halaman...
lantas,aku telah mengangkut barang-barang sebanyak sebonet kereta sedan..
tetapi..masih banyak benda yang aku tertinggal di sana..
yela, aku packing barang dengan kelam kelibut..
ini dia barang-barang itu..
1. payung
2. selipar bilik mesin basuh..(syg lg..)
3. sejadah
4. telekum (arwah mak aku punya..)
5. cekak rambut
6. cotton but
7. sabun basuh

selain tapak kaki dan kenangan-kenangan yang manis di sana..ini sudah cukup untuk aku ke sana lagi..tapi tak tahu bila..hahahha...


[4th interview]

hahahhaha..selagi aku terlibat dengan beberapa juta interview, selagi tu beberapa juta juga akan aku post pasal interview...hahhaaha

so, ini kali ke empat aku ditemuduga..dan dapat jawatan yang aku pohon itu..

now, aku dah start kerja..dan masih sedang menyesuaikan diri dengan keadaan sekeliling yang telah lama aku tinggalkan dahulu..dengan bangunan barunya, colleague baru dan workload yang baru..hahahha..

cerita pasal workload, jadual agak cantik dan aku ada 2 kelas malam..so, untuk kerja kali ini, aku banyak dapat pertolongan dari bapak aku..alhamdulillah..

k then..see yaa..

Wednesday, June 6, 2012

[Their happiness]

2 Jun 2012
Mek Nor & Ipin



hihi..congrates guys! semoga berbahagia selalu sampai akhir hayat..kita semua cantik hari ini..lebih-lebih lagi pengapit..hahahha



[3rd interview]

untuk yang ketiga ini...untuk biasiswa aku sambung master...untuk sebelah kaki untuk mengajar..maknanya,lepas aku habis master nanti, terus dapat mengajar di tempat penaja..

malangnya..semuanya berjalan dengan tidak sempurna..yaa..banyak lagi kelemahan diri..

semasa mock teaching, interviewer suruh skip je..sebab dia kata dia dah tahu..dan around 5 minutes, aku dah disuruh keluar..

yaaa..cara menjawab aku kurang bagus..blur dengan soalan, sampai kena ulang 3 kali soalan baru aku faham..tapi tetap tak tahu jawapan..ak answered 1/3 dari soalan yang diajukan..feels very bad.rasa sangat-sangat loser..

yaaa..aku tahu..kurang persediaan..aku tak jangka adanya soalan-soalan out of box..aku just fikir yang ini hanya mock sahaja..wal hal, mesti la ada soalan-soalan cepu mas..dorang nak uji kita betul-betul mahir tak..sedikit pun aku tak salahkan mereka..

by the way..aku rasa tak selesa sedikit masa interview tu..aku cuma fikir positif dan aku cuba je apa yang aku boleh walau dah tau memang keputusan tidak akan berpihak kepada aku...


[2nd interview of my life]

rasanya tak sama dengan 1st dulu...debaran untuk menunggu, persediaan, kematangan menjawab dan semangat untuk mendapatkan jawatan tu rasa lain dan kurang...

dan semua orang rasa pelik kenapa perlu ditemuduga lagi..sedangkan, jika ada kekosongan, terus sahaja sambung kontrak...aku pun rasa jugak pelik, macam kredibiliti tu tak dipercayai..dimaklumkan bahawa, ada pemohonan yang lain untuk jawatan itu juga dan sebab itulah diadakan kembali sesi temuduga ini..

aku teruskan jugalah..bukan apa..ini satu pengalaman lagi dan secara tak langsung boleh meningkatkan lagi kemahiran dan komunikasi..yela, jarang-jarang sangat bercakap bahasa lain selain bahasa melayu..

keputusannya..aku tak dapat jawatan itu..atas alasan, aku bakal sambung pengajian ke peringkat master dan akan mengganggu perjalan pekerjaan nanti..tambahan pula, aku rasa dah basi sangat..sebab menunggu giliran temuduga tu lebih 2 jam dan masa pula ialah waktu petang..petang, memang dh lesu...semasa menunggu pula, tengok-tengok orang lain, gemapak je..rasa lemah je diri ini..

tapi, Alhamdulillah...temuduga itu dikira aku berjaya jugalah..there was a point in my interview session..hihi..

[A long life to go..Don't give up!]

wauuu..penuh motivasi tajuk yang diberikan itu..
hurmmm..
jauh di lubuk hati ini, rasa sangat terkilan dengan sesetengah perkara..
aku hanya fikir positif sahaja..mungkin ada hikmah disebaliknya dan yang paling penting, itu semua bukan rezeki aku dan mungkin juga bukan masa aku...
mungkin aku kurang berusaha..ini tandanya aku kena lebih berusaha dan ambil kira semua faktor dengan serius..yela..ini soal hidup, tiada yang main-main..lebih-lebih lagi cabaran yang semakin sengit untuk mendapatkan peluang dan ruang..
walau apa pun..sabar itu yang penting..ini sebahagian ujian dari-Nya..
mungkin sebelum-sebelum ni aku selalu lalai dan alpa..

ok la..daaa..

(huhu..tak tahu nak tulis apa daaa..speechless..clueless..hopeless..)


Wednesday, May 30, 2012

[Trip to Kuala Berang]

Untuk siapa-siapa yang tak tahu..Kuala Berang adalah di Terengganu..Terletaknya Empangan Kenyir hasil daripada Tasik buatan manusia a.k.a Tasik Kenyir..

So, aku pernah la sampai kuala berang ni..bermalam di rumah kawan aku selama 3 hari 2 malam.. di suatu petang, beliau telah membawa ak ronda-ronda naik motor..rupa-rupanya, rumah dia dekat sangat dengan empangan tu..dia bawa la aku ke sana..dari jauh nampak dah tesergam tinggi "deng" tu..dan bunyi air mengalir dengan deras..bunyi air terjun..yang air terjun tu air bukit..penduduk kampung membuat tadahan dan sistem perpaipan ke rumah masing-masing..nahh..dorg pun dapat air free live dari bukit..tau-tau la air bukit macam mana..sejuk woo..so, sepanjang duduk rumah dia tu, 5 kali sehari mandi..sungguh menyegarkan!

Tapi sayang..tak boleh masuk..kawan aku tu cakap, kalau dulu-dulu boleh naik atas empangan tu, sekarang tak boleh..mungkin ada issue security kot..so, kita boleh nampak 2 side..1 takungan tasik, 1 lagi macam sungai..yang best nya, belah sungai tu, air dia hijau...padahal aku pernah tengok 1 side je..so,tak tau belah tasik tu kaler ape..obviously, mestilah hijau kan..

Ini antara paparan gambar yang berjaya di snap..gambar ni diambil dari atas sebuah jambatan..


Nampak tak bulatan merah yang aku bulatkan tu? tula antara air-air yang dilepaskan dari empangan yang aku cakap tadi kaler hijau tu..kalau stright lagi dari jambatan ni, kita akan jumpa TNB..TNB ni la yang handle empangan ni..


Nampak tu?Tula pagar nak masuk ke empangan dan loji jana kuasa TNB..huhu..nampak tak bulatan merah tu?tu aku bulat jalan membukit yang menuju ke "deng" tu..sayang-sayang..tak de gamba "deng"..hurmmm..ok,belah kanan jambatan ni ada air terjun..macam gamba di bawah ini..


So, tak nampak sangat la kan..huhu..

Thats all trip for today..daaaa...

*aku datang tanpa dirancang..ayah kawan aku kata, kalau tak,boleh bermalam atas bot kat tasik..mesti lagi best..maybe another trip la kot..huhu


Tuesday, May 29, 2012

[Another loves story]

Huhu..ada rakan-rakan dah berbunyi, "Kaem,awak boleh diberikan anugerah sebab tak penah miss majlis kahwin kawan-kawan!!"..
Salah tu..Aku missed banyak dah wedding orang..lebih-lebih rakan sekolah..

Aku list kan eh "The missed going wedding" hahaha..yang aku ingat la..ada juga yang ter "missed" ni..hurmmmm..

  • Mastura Mahidin, Aishah Deris, Afidah Rashid, Adila Mansor (kawan-kawan sekolah rendah dan sekampung..now, sesetengahnya dah ada anak dah pun..)
  • Nadia Rahman, Aizat Hanapi, Wani mey (kawan-kawan sekolah menengah)
Alaaa...rasanya banyak lagi..tapi aku lupa la..Kawan-kawan diploma tak banyak lagi mendirikan rumah tangga..yang dah pun 2-3 orang pun aku tak pegi..contoh nya Norin Hamid, Hidayah Awang and Suriani Rani.. senior-senior lagi la..memang tak pergi la..dorang memang invite kat fb, tapi kengkangan masa la yang jadi tak boleh pergi tu..hurmmm..

so, pada hemat aku la, 2012 ni la yang aku cuba pergi mana-mana kenduri yang aku boleh pergi..yelaa..dah tak belajar dan masa agak fleksibel sedikit..

Tiba-tiba tahun ni rakan-rakan degree yang banyak melangsungkan perkahwinan..so, dorg la dapat lebih sedikit advantage untuk aku pergi kenduri dorg..hahahah..

Aku suka la pergi kenduri..boleh makan-makan..jumpa-jumpa kengkawan dan tengok kawan kita hensem dan cantik di hari bahagia..walaupun aku bukan AJK kenduri, tok kadi pun..hahah..saja-saja nak memeriahkan majlis orang..majlis sendiri lambat lagi..dan tak tau bila..hahahhaha..tapi jadi AJK hadiah pun jadi la..

ok..ni antara gambar kenduri yang aku pergi baru-baru ni..

Ain dan Korie
25 Mei 2012 Marang 


Ina dan Yuzairi
26 Mei 2012 Kerteh


 yaaaaa....2 2 kelabu!!

The end..

*p/s:esok ada interview..dan dan malam ni update blog..




Sunday, May 20, 2012

[It is a miracle]

wauuuu..blogger with new stunning looks!haha
memang tekejut la mula-mula aku loged in tadi...
tengok-tengok layout baru pulak blogger perkenalkan..
rasa masak jugak la td sebab nak cari button new post pun puas..
hahahha.
by the way..ok la..tak la orang boring je kan nak update blog..
and mesti blogger akan bagi macam-macam features lain nanti..

okeh..die punya template kat new post ni berbeza sket..and macam banyak guna javascript (JS) je..
sebab yang sebelum ni lebih kepada button biasa and functions je..huhu

apa pun..congrates blogger!!and keep it up!!

pandai kau jaga client kau kan..hahahah..

Friday, April 6, 2012

[Try online]

okeh..citer nye begini..
ak tgk2 kawan2 ak rjin follow fb jual bju, akseseri, kasut, beg n mcm2 la..n dorg slalu beli on9..ade jela van pos laju smpai umh..n beberapa kali jgk la ak jd tukang sign...n start dr itu, timbul la perasaan nk membeli on9 jgk mcm dorg..sblm2 ni mmg bkn ak la nk mmbeli on9 ni..sbb klu ak xsentuh n xtgk dgn mata kepala ak sendiri,sah2 ak xkn beli..kdg2 yg dh ak pegang tu pn ak pyh nk beli..mmg bkn kaki shoping n just membeli ikut keperluan bkn kehendak...so, xtau la tbe2 ak kuat tekad utk mmbeli on9 plak aritu..hurmmm...ak just pk ni la 1st n last time ak mmbeli on9..hahahahah..
as a result, ak beli sebuah blause..ak suka tgk polkadot die n kelabuhan bju tu..so ak just grab, leave address n start wt pmbyran...
n ble dpt...ak temenung jauh...yaaa...i'm not S or M size..kaen die agk ok, cme jahitan kureng..
hahahahha..so..mmg tepat la..mmg last la ak beli on9..hahahhaha
*Ak pk, ak nk bwk blik bju tu kt umh kt kampung..by right, akak ak blh alter die supaya fit dgn ak n mmg x la ak nk berdiet bagai..hahahhah
*Ade bekenan kt 1 kardigan tu...tp better ak beli kt store je..hahahah

[DIM - Did It Myself]


ouh...tension2 tanda paper ari tu, tbe2 blh buang mase mncipta bnde alah ini...

hahahhaha..
kisah nye bermula beberapa mggu lps, dimana rumah sewaan ini ketandusan kain buruk untuk mengelap, mengangkat perkakasan panas dll..jd, sorg dr housemate membawa beberapa helai pakaian dr umh nye yg die xpakai dh utk wt kaen buruk le..lantas, kami memperlihatkan lah kaen itu...lalu didapati, 3 helai tshirt yg maseh bekeadaan baek cuma ade beberapa kesan kotoran akibat terkena bleach...rse syg utk menurun taraf bju bekenaan mnjadi kaen bruk..dgn tidak semena2, timbul la idea utk mncipta bnde di ats..hahahhahaha..

BAHAN-BAHAN:
sebilah jarum jahit (umh sewa,mne ade mesin jahit)
sekuntum benang biru (ini je yg ade)
sepapan gunting
seketul tali (amik dr sarung bantal peluk yg tdk digunakan)
secebis lengan bju (potong dr bju bekenaan)
dan beberapa helai kemahiran n kerajinan (sbb ak ni pemalasa n xtekun nk wt bnde2 gni secara khusyuk)..
*hahhahaha..nmpk x huruf 'K' tu??ak igt nk wt name ak pnuh kt situ..last2, bru gunting K je rjin ak trus ilang..memikirkan kne jahit byk plak nnt..hihi
*Tapi kawan ak lg hebat,die buat beg..hahahhaha

[Tik Tik Tik..Waktu berdetik]


adoi...ak terbeli jam...
trus xjd beli kasut...
(sbb xckup duit le..
n igt nk cri kasut kt ktn, byk sket pilihan...)
*ak akn pastikan,5 tahun ke hadapan, ak xbeli dh jam...hhahahahhah

Tuesday, April 3, 2012

[Pembetulan]


Berdasarkan 'post' sebelum ini: Rebound To Love, aku ada sedikit pembetulan..
Rupa-rupanya, 'KAEM' tu bukan nama hero cerita tu..Dia adalah 'HEROIN' dan sebuah nama 'PEREMPUAN'..
Maaf salah info. Nasib ada yang membetulkan dan terima kasih.
*Saje je x crop post tu, sbb nk tunjuk access denied by UiTM tu..nk tunjuk gne wifi UiTM update blog..hehe

Monday, March 26, 2012

[Rebound to love]

hahhaha..series Thai kt TV3 sekarang..
isnin - khmis..9.30 pagi..
ak xlyan pun citer ni..
tp pg2 before g keje, pas on tv,tgk2 tv3 ade citer ni..
bese je ak tgk.
.tp tbe2 bce sari kate..
name hero nye KAEM..
hahhahaha..so, tu kn nick name ak..
wah2..msuk tb..
n name thai upe nye...
n nme lelaki..hahhahahaha..
wt ever la..
ak cri gk poster citer ni kt tenet..
tp xjmpe..
nnt klu ade,ak update blik entry ni..
ak msukkan pic nye..
mgkin nnt korg tgk plak citer ni..
kot2 nk cri KAEM tu..
hehe..
*selamat menonton

[Marking]

wauuuu...
bz marking..
kne siapkan sblm 30..
sblm paper bru msuk..
3 bundle semenye...
wish me luck..

Xperlu risau lg..

kerna ak sudah memiliki senjata yg mencukupi..hahhahaha


Monday, March 19, 2012

[TAMBAH LAGI]

huyyyyooooo....139 entries spnjg 2012..sunguh memberangsangkan..tgk pn jeles...ase bermotivasi nk menulis lg..sehari 5 entries ah..bru blh kejar...hahahha

[Listen...]

wauuu...ble di fikir2 kn balik..ak mmg ske becakap...
n ble pk lbh dlm lg..ak ni seorg pendengar yg setia jgk...hahhaha..
kdg2 ak ase pelik org meluahkan perasaan,masalah n citer2 private dorg kt ak..
sedangkan ak ni ske beckp...dorg xrisau ke nnt ak akn ckp kn nye kt org2 laen..konsep ak senang...klu org yg becerita tu state kn ini rahsia kte bedua je..Alhamdulillah..ak yakin!!segala nye slamat ak simpan..tp ak ni bkn la jnis nk jaja2 citer org,ala2 mami jarum tu...ak just rse ade bnde yg sesuai dikongsi ak share kn la..xde kije ak nk citer pekung org dr starting die idup smpi current time..hahhahah..tu bru sorg...ade bpe ribu org lg..mati la ak nk citer seme..hahahhaha..
*so..citer hal sendri sudah...

Friday, March 16, 2012

[Invigilation]

wauuu...ak kena jaga bdk2 final exam...today is 1st day ak berbuat demikian...just follow the rules and ikut je pengawas2 sblm ni yg pnh jge ak pepse...hahhahaha
its sound ok...sbb kte xrase pun mse berlalu..sbb nye, kte yg duduk menjawab exam tu mmg dup dap dup dap mengarang,mngira n what so ever...tp pengawas2 ni, xhenti2 keje die..huhu..
kije nye start sblm exam lg..which is penyediaan sampul,tmpt, agih paper n conduct student..
ble student dh msuk n duduk, kne inform n igtkan bdk2 dgn rules...tp usually ketua la yg mmbuatkannye..hihi
so, dorg check paper, isi borang kedtgn n mula menjawab...
ini la mse nye tugas pengawas...
kutip borg kdtgn by row given...then kira..staple, letak kt smpul berkenaan...
bnde ni dh take 15-20 minit..hihi
then..start mengawas..just pndg setiap org..
rse mcm jauh..g jln2 sket kt dorg..hahahah
then ble rse mulut kaku, beborak la ngn pengawas laen...
pakai suara bisik membisik...hahhahaha..
tgh2 borak tu ade bdk2 dh siap n submit answer sheet..so, move on, and take the paper..
xlme pastu, pengawas dh umum 30minit lg tggl..xde siapa yg blh klua shgga diberitau..
hahhaha..so fast mse bergerak..
pass benang, round2 sekali..abes mase..hahhahaha
then kutip jwpn...
kire2,msuk smpul..ckup,bdk2 pun kua...
*ia mmg menghiburkan jge bdk2 exam...mcm2 gelagat..xkering gusi la..hahhaha..hurrmmm..pape pun..its just a nice experience!!
*teringat kt die... dlu FYP buat generate jadual utk invigilation...hahahahha

[Over acting]

Lately, aku jarang update blog...jarang sekali ak mlwt page ni, n bce ape yg ak dh post..
tp...once log in...
amik kau!!!
3-4 entry ak bg se das!!hahahahha
kre ok la jgk...
ak xupdate regularly, but for the time being, ak update jgk la kn penceritaan n kesah2 idup ak..hahahahha..
so..kdg2 terase OVER..
thats all..
hahahahhaha..
*blog ni terbengkalai, apatah lg nk bce entry2 org laen...hihi..tp..ak ase nk wt new style la..which is, ak provide pics, link or what so ever tuk lbh menarik kan cerita2 ak..hihi

[Remove it away]

hahahhahaha...
klu pergi google...
klu g search nama sendiri..
the top list carian itu ialah this blog..
apsal eh??
setelah ak selidiki...
didapati bahawa terdapatnya fb badge di element tepi blog ini yg mengakibatkan blog ini dijumpai dgn sewenang2 nya..hahhahaha
yaaahhhh...this blog is one of tmpt ak mngarut,meluahkan perasaan,menyuarakan pndpt..tp rse xbest klu2 ia TERLALU open kpd public...hahahha..phm x mksd ak??
hihi...
ak pun xphm...dh kalau xnk,apsal publish online?
hahahaha
then,klu org jumpa n bace pun, die just bce n close..thats all..
entah la..ak pun xphm...
tp ade satu perasaan yg xsenang le..hihi
btw, sblm ak semakin parah, ak dh remove fb badge tu..
hahahhahaha
*bpe byk hahhahahaha daaa..

Thursday, March 15, 2012

[Need a rest]

I wish to have a long nap..

hahahhaha..tu bkn la topiknya sgt pun...just wish someone to be more reasonable and stop making others following your adhoc decision..

it is a bad feeling...yela, dh jd terpaksa n dipaksa..mane dtg nye perasaan nk ikhlas gtu..

at least, talk or discuss first..

bkn la nk proper sgt pun, dh kau ask sesuatu dpn org bekenaan, xkn nk tolak kot..mmg kne jge ati org tu la kn..tp bkn ask jgk pun..trus final decision..klu kau rse nk buat sesuatu, just kau jela buat..n jgn heret org..n pendek kate its just an INSTRUCTION for us to follow whatever you decided!

too bad cause i got this feeling..very sorry!

*i hv my own words and hate to be follower forever..try to think org laen yg bkn mcm kte..

Sunday, March 11, 2012

[Another love story..yes,it is cute!]


huhu..10mac2012
akmal & Izul
Pahang

11 mac 2012
sikin & peja
Kelantan
congrates for the both couples!
wish u all happily ever after!

Thursday, March 1, 2012

[tdk mengharap lebih]

Pulang ke rumah dgn tdk mengharap pn rumah ku bak istana...
Apa yg ak sesali..jika diletakkan kmbali apa yg di ambil..
Pasti tdk semak sebegtu..
N bkn rmi pun tggl di rumah..
Just manage brg sendri sudah memadai kalau xblh urus brg org laen pun..
Yaaaa...mgkin kau fikir ak melbh2..
Tp sedarkah kau..kau sudah berlemak2..
Bape byk dah ak blik..still bnda yg sme happen..
Just pk la..bkn umh org laen pun..umh sndri kot..
Tp duduk umh org laen..pndi plak kau jaga..
Bnda yg sme jgk berulang nnt..
Ble bpk dh xdaya..die nk khwin lg la gayanye..
N igtlah..jika itu blaku..kau la org 1st memberontak..
Plz...kau dh semakin meningkat tua..nnt ada rezki msuk u..
Ble lg kau nk berbakti pd dia..
Walau xblh berbakti..jgn menyusahkan..
Thats all..

Tuesday, February 7, 2012

[1st Wedding of 2012]






akad nikah 16/1/2012...



kenduri 5/2/2012..



hebat2 muspirah...



blh die snyp tarikh nikah...hihi..



ak mati2 igt die nikah 3 or 4 /2/2012...



dkt2 la ngn tarikh knduri...



ape2 pun...



selamat pengantin baru...



semoga berbahgia ke akhir hayat..



byk2 besabo menempuh bahtera rumah tagga...(ceee waahhh ayt ak...)

p/s:ak xtau ble si ridwan ni tanam misai...mse ari knduri ni,tbe2 lebat plak...hahhahaa

[Sungguh Tidak Sangka]

sungguh tidak ku sangka...cempedak dah jadi nangka...

ak tgk officially follower ak 12 org je...

rupa2nye, ade senyap2 yg mngikuti snyp2 blog ak..

bkn snyp jgk la,dorg tekeluar jgk la citer "boring2 bce blog kem..hihi"

dlm 4 org jgk la...hihi..

ok2...tenkiuk2..selamat mngikuti perkembangan blog daku...

ampun maap jge,kerna skg jrg2 update blog...

almaklumla,bz...

p/s:ak akn pastikan,ak mnyediakan info2 terbaek dr ldg...hua3

[Menderita Tunggu Gaji]

yaaa...gaji bln :
11 masuk pada 4/12/2011
12 masuk pada 30/12/2011
1 masuk pada 7/2/2012

Oleh kerana tarikh gaji masuk tidak menentu, aku tersangatlah derita..Di mana aku terpaksa semak gaji hari-hari...nasib ada "interner banking"...Jadi,tidak perlulah aku ke ATM untuk semak baki akaun...hurmmmm...

p/s:mgkin kes gaji ni la ak smpi dmm2...tgh2 malam blh mnggigil kesejukan..
 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon