Wednesday, November 27, 2013

[Disertation]

Aku di semester 3..di mana tiada kelas dan hanya tumpu kepada projek..sebab aku ambil mode campuran..

oleh itu, kajian yang aku buat untuk semester ini telah di initial di semester lepas sebagai preliminary study..

So, semester ini, aku perlu develop prototype untuk membuktikan fakta-fakta yang telah ku lemparkan..jadi benda tu perlu di test lantas beroleh jawapan samada betul ke bohong apa yang aku analisis tu..

Oleh itu,tempoh cuma 5 bulan..

Dalam bulan pertama aku bajet siap la development..

Bulan ke dua, siaplah testing dan evaluation..

Bulan ke tiga hanya tertumpu kepada report dan presentation..

Apakan daya..kini sudah bulan ke tiga..

Bayang development semakin samar..apa tah lagi aku nak proceed ke testing..

Perasaan sekarang sangatlah cuak..

Ada 3 minggu lagi..

So,aku terpaksa kecilkan timeline yang bajet sebulan jadikan seminggu..contoh:

minggu 1: development..
minggu 2: testing dan evaluation
minggu 3: report dan presentation

*wish me luck guys!
*betullah Rasullulah S.A.W dah pesan, ingat 5 perkara sebelum 5 perkara..tapi memang aku ni banyak lalai..

Tuesday, November 26, 2013

[Cerita semalam]

Hehehehe...semalam kawan aku ada ajak jumpa hari ini..sebab dia nak recording voice untuk courseware dia..

so, aku kena buat suara ala-ala cute dan menawan sebab avatar untuk suara aku tu muka remaja gila..

aku dan M pun main la record-record suara dan dihantar terus ke group whatsapp. 

M buat cerita si kancil..aku pun ikut sama..

masalah besar sekali ialah, aku tak sangka suara aku besar dan meletup-letup gitu..macam nak pecah speaker..bila dengar balik, kami gelak macam nak mati..




*yang first tu M,yang second tu aku..poyooooo..
*sebab sebelum tu aku ada niat nak buat suara lagi cute dari M..hahaha..balasan riak tu, dapat suara seperti itu..hahahaha

[Kadang-kadang]

Kadang-kadang apa yang aku cerita balik tentang dialog-dialog seharian kami tu ada la sedikit olahan..

Maksudnya untuk ringkasan, ketepatan serta apa yang aku ingat jela..

Jangan fikir memang itu la spesifik dialog yang berlaku ye!hehehe

Bukan apa, takut tuan dialog baca nanti dia rasa aku membohong pulak..padahal aku combine kan ke, aku rumuskan ke..sebab kalau nak kira dialog yang sebetulnya memang lebih panjang dari yang ditulis..hehehe

almaklumla..semua suka bercakap..yang tukang tulis nanti aku..aku jugak yg kena post panjang-panjang..

nanti bila aku pos panjang-panjang malas pulak korang nak baca..ye dak?hehehe

*kadang-kadang dialog yang berloghat tu kena update sket..nanti kantoi la sapa yang bercakap tu..

[Ikhlas...]

"Apa yang dilakukan kalau ikhlas, orang takkan sedar dan ingat pun..sesungguhnya itu lebih baik..sebab setiap yang ikhlas itu, perlaku tidak akan mengharapkan apa-apa..hehehe.."

*quote tu aku baru reka je tadi hasil dari kata-kata akak aku dulu-dulu..

apa yang aku cuba sampaikan di sini ialah aku akan gigih menulis di sini..sebab hari-hari M tanya aku dah update blog hari ni? hahahaha..

yaaa...kalau aku blh menulis dengan ikhlas dapat menggembirakan hatinya, aku pun terpalik kegembiraan itu!hehehe

*tapi si M tu tak pernah cukup..aku cakap, "aku dah update blog." dia cakap.."yeke?brapa?alaaa..satu je.." nampak tak tamaknya dia..hahahahahahah

[Suami..]

hahahaha..

S pulang dari jumpa SV pukul 11am tadi..

senampaknya muka dia masuk bilik aku pun mintak:

"S, buat makan pagi...lapo ni.."

hahaha..

S pun membalas:

"Tak payah breakfast la,masak lunch terus.Dah tengah hari ek pung.."

hahahaha..

nampak tak apa aku cuba sampaikan di sini?mintak makan macam laki orang..hahaha

Beberapa saat kemudian aku pun berangan la:

"uisshh..ada ketokohan jadi suami ni.."
"bestnye la laki ye.."

hahahhahaha

*situasi ni bukan jarang berlaku,tapi selalu..ada masa tu, S siap hidang semua dan aku datang makan je..siap makan tinggal pinggan kt sink, S basuh..hihi..
*alasan yang kuat untuk S: "takpa, ni latihan untuk ko masa kawen nanti..hihihi"
*tengah-tengah duduk ni, tiba-tiba S datang hantar roti disapu dengan kaya..hahaha..heavennnnnn

Sunday, November 24, 2013

[Bakat menulis]

Ada bakat ke?

hahahaha

entahla..ada antara mereka-mereka yg follow ni tak sabar-sabar menanti aku update..

ada sorang tu selalu buka page ni dan tengok post yang lama lagi..lantas berasa kecewa sebab tak da yang baru..sorry ye rakan-rakan,saya busy..jarang dapat meluang masa berkongsi cerita di sini..hehe..

tapi nanti dah banyak masa aku update banyak-banyak,bacalah korang sampai muntah!!

*bajet macam blogger hot yang setiap tulisan mencuit hati orang!puii..


Friday, November 22, 2013

[Tabah ke aku?]

yaa..aku boleh..


 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon