Sunday, September 20, 2015

[Water Rafting Lagi?]

Dek kerana aktiviti hari tu mereka-mereka dalam rafter buddies merasakan ianya seronok,
mereka dambakan lebih pengalaman..
tempat lain pula menjadi impian..
dek kerana tidak boleh kuala kubu baru pada rafting yang lepas,
depa nak jugak kat KKB..

set date dah 17 Oktober..

Aku?
tidakkkkkkkkkkk..
tak mahu dah join..
cukup la sekali merasa..

trauma masih lagi diingatan..

hehehe..

memang tak dinafikan, enjoy seronok extreme dan medebarkan..
tapi untuk ulang balik tu seram lebih menghantui segala..

hahahah

siap mendapat sokongan padu lagi dari depa untuk buat lagi..tapi aku tak mahuuu..
hehe

Nak pikir pun rasa tak mampu bila dorang suruh pertimbangkan..

Ini video designer buat..hehehe
aku cuma di peleseran..
takda sangat..

heheheh



Thursday, September 10, 2015

[Terkulai-kulai Meringkuk lagi..]


alkisahnya seperti aku je yang masih terhegeh-hegeh. 
aku jela yang whatsapp dia dulu. 
tapi time aku elok je diam buat hal aku,
dia yang contact aku balik.
 then, sehingga la suatu hari, dia call, 
tak sempat nak angkat, 
then aku call dia balik.
 alangkah terkejutnya bila "call waiting". 
so..dari itulah aku sedar,dia dah ada orang lain. 
tak dapat call aku, call orang tu..

hurmmmmm..

then,dia call aku balik,
aku jawab macam biasa..
nada dia macam gabra mungkin aku akan tanya dia call sape. 

tidak..aku takkan tanya. 
sebab tu jela titik permulaan aku untuk move on. 
dengan anggapan kau bahgia disampingnya,
 dan kau boleh ada orang lain, kenapa aku tak boleh?

dia memang tak bersalah..
dia dah clarified segalanya. 
aku je yang tak paham bahasa dan sangat-sangat lambat nak menerima hakikat itu..
just terkenang kisah lampau dan hebatnya hati dia 
boleh switch apa jua perasaan kepada apa yang dia nak..

wondering apa yang dia buat, dia cakap, dia care tentang aku dulu, adakah semua itu lakonan semata?

kadang aku terfikir, "ntah ntah dia ni hilang ingatan.."

perrggghhhhh..
ayat macam dalam script drama sangat!

tekad aku ialah aku takkan kacau hak orang
 apa lagi nak caras orang punya 
dan aku ni tak la desperate sangat kan.. 

oleh hal demikian, 
aku jadi tak meletakkan apa-apa harapan kat dia..
cukup la 2 tahun aku tunggu dan tak move on move on lagi..
september 2013-september 2015

tahun ni aku tak wish pun beday dia,
 maksudnya aku tak nak bercara dah pasal dia.. 
beday aku dia xpenah wish pun..nampak sangat orang dah tak suka. 
kang aku cakap semua lelaki sama je,marah.. 

sikian kisah luka lara merundum jiwa terkulai kulai meringkuk daku.. 
Allah ada..  

*Terkulai-kulai Meringkuk lagi..semoga penghabisan..

Wednesday, September 9, 2015

[kikikikiki]

ok
tekad nak buat kerja..
tak nak tengok kiri kanan..
sekali tengok atas bawah..
tengok laptop bukak new tab..

boleh pulak aku google "bila nak behenti kerja"
kah kah kah kah



stress betul gayanya..

.
.
.
.
.

*Rumusan hasil result google search: kena ada persediaan sebelum benti kerja dan rata-rata menyarankan meniaga..hehehe

Tuesday, September 8, 2015

[Move On]

Kali ni betul-betul aku nak 

MOVE ON

.
.
.
.
.


Monday, September 7, 2015

[Muncul Sebuah Persoalan]

Hehehe
Aku syak
Bukan sebuah persoalan je ni..
Mesti berbuah-buah..
Boleh jadi berkebun-kebun mungkin..

Hehe
Camni, persoalan aku malam ni ialah,
Bagaimana orang tengah memandu bersin?
Hahahaha..

Kena pulak bersin berderek-derek..
Yang datang serangkai..
Contoh sekali bersin tiga kalu hembus..
Hahahaha

Dan macam mana kalau orang tu bersin macam jiran aku..
Which is bersin pakai suara tekak?
Means dia bersin bukak mulut..
Suara nya diteran keluar..
Dah la bersin pakai tekak pastu berderek-derek..
Memang bingit orang sebelah..
Dah la kerap pulak tu.. 15 minit sekali serangkai dia bersin..
Hurmmmmmm

Mungkin resdung..

Aku yang depan rumah pun rasa terpaku dengar dia bersin sedemikian.. Adik aku la rajin kira..ada masa sampai 28 kali dalam masa 15minit..

Hurmmmmmm...

Ok..berbalik pada soalan aku bersin ketika memandu.. Bayangkan, hangpa tengah memandu mestilah mata terbukak..dan bila bersin mata mesti nak tertutup..

So,
1-2 saat mata ko tertutup untuk beri laluan pada bersin..

Hehehe..
Mari pulak bersin berderek..
Dan pakai tekak..
Mesti badan-badan bergerak sekali gus menggerakkan tangan dan effect kepada steering..
Buatnya time tu selekoh tajam,
Mahu tak makan jalan?
Hehehe..

Bahaya berada di mana-mana..
Kiranya time ni elok canggih macam mana pun keadaan kereta, cuaca, permukaan jalan raya, serta sikap pemandu yang tip top, tak dapat melawan kuasa alam menahan naluri untuk bersin..
Hehehehe..

*aku pernah bersin sambil drive..mata tu boleh je tak tutup habis..contoh bukak 1/4 size mata..hehehe..sekurang-kurangnya nampak la jalan dan berfikir nak buat apa..yang penting jangan cemas!


Saturday, September 5, 2015

[Harinya sudah tiba]

Habaq hang..
Aku ni lembik betei..

Hahaha

Tiba-tiba je kan..

Ok..sebenarnya,
Hari ni la hari yang dinanti telah tiba..
Walau kecut perut menyelubungi,
Tapi ku gagahi jua dek kerana perasaan ingin mencuba walau sekali dalam seumur hidup membuak-buak..
Hehehehe..

Ingat tak aku pernah cerita pasai water rafting? So, hari ni la hari penentuannya..seperti yang dirancang..

So..lokasi nya di kampung ulu sungai slim..
Kira-kira kalau dari kl naik guthire/latar/elite/nkve tembus ke plus highway arah utara..

Exit tanjung malim..
Dan follow jela signboard slim river mungkin..
Jalan nak masuk ke dalam tu aku tak pasti berapa kilometer.. Tapi agak berliku dan berselekoh disamping perlu ada kemahiran mengelak taik lembu fresh tengah jalan yang lebar-lebar belaka.. Hahahhahaha

Tak tahu nak elak camne lagi.. Memang lenyek jela..

So, perjalanan bermula 6.30 pagi dari cyberjaya, sebagai meet point konvoi kerana kami carpool..so,untuk 20 orang, 5 kereta.. 

Stop 7.30 pagi di rnr rawang untuk fast breakfast..

Sampai slim river tu aku tak sure pukul berapa dah..sebab dah teruja tinggal barang semua dalam kereta terus lenggang pergi pondok kat campsite dia..

Kitorang pergi under KESB punya..tak sure stand for apa,sebab akak penganjur yang uruskan semua..kami yang ahli ni tau pi jah..

Sorang bayar rm180 sekali pakej makan tengah rafting dan pakej makan tengah hari lepas habis berafting..

Aku rasa berbaloi la sebab depa nak bayar kapten boat kan..depa sangat cekap,tangkas dan berkaliber dalam membawa kami mengharungi stream yang bagi aku sangat menyeramkan..hahahaha

Dorang semua orang setempat which is orang asli kat kawasan tu..
Tapi..
Speaking english..perghhhhhh.. Thorbaik..

Yela..depa kan handle ramai pelancong..
Kemahiran bertutur english tu memang suatu yang wajib la bagi depa..
Memang aku salute kat depa!

Ok,kat campsite tu kami cuma tunggu truck yang nak angkut kami sebab depa dah gi naik atas pi hantar pelampung dan barang-barang lain..

Sambil tu apa lagi, duk try jacket dan helmet la..pastu sakan la bergambo..tumpang gopro budak-budak ni jela..hehehehehe

Truck sampai kami pun dibawa ke atas kat starting point..bukan la pangkal sungai sangat pun..rasa macam ada lagi puncak dia..hehehe

Sekali lagi cabarannya..
Jalan mendaki..
Memang takkan rata la..
Jalan hutan.
Lubang merata..
Longkang panjang tengah-tengah..
Sebab tu dorang pakai 4wd je pi naik atas..

Ala-ala macam kita tengok kat tv dulu, kembara 4wd..yang sangkut tayar bagai tu..
Tapi alhamdulillah..takda sangkut..sampai baik punya walau segala sendi gegar habis..hahahahaha

Dah kat starting point tu,kami di brief dengan cara-cara nak berafting..
Cara pegang pedal,
Pakai helmet,
Pakai jacket,
Strategy ketika rafting which is position yang sepatutnya rafter lakukan bila kapten suruh berdasarkan kedudukan boat..
Contoh paddle foward,paddle backward, over left,over right, front, back, on hold dan pose paddle yang betul..

Dan selepas tu semua brief pasal "kalau jatuh"..

Panjang berjela..
Masa tu aku dah syak dah,
Depa ni nak bagi orang jatuh raft ni..
Tapi betul la..
Memang penting pengetahuan keselamatan tu..
Memang sangat berguna masa keadaan cemas..

Dah selesai brief,
Bermula la berakit-rakit ke hilir oleh kami semua..

(Pic masa briefing)
*aku yang duduk atas pelampung kuning tu


*pengalamannya best!!!nanti aku sambung di post seterusnya..lagi pun pic tak dapat lagi..so tak best la kalau takda pic..hehehe.. Ni balik-balik rasa excited giler,tu terus nak update blog.. Hehehehehehe

 

Terkulai-kulai meringkuk~ Published @ 2014 by Ipietoon